Ovaj čaj je pravi lek za višak kilograma i smirivanje nervoze: Samo vam trebaju orasi i voda! (RECEPT)

 

Orasi, poznati po svojim lekovitim svojstvima, zaista su jedinstveni zbog istih činjenica da se od njih može iskoristiti i ljuska, jezgro i listovi

Narodna medicina nikad ne koristi sve delove oraha, od jezgra do liste, za pripremu raznih tinktura i preparata. Raspon primene takvih lekova je vrlo širok, ali njihova upotreba mora biti pažljiva.

Tretman ljukom od oraha

U supermarketima se prodajete očišćeni od ljusi. One tamno smeđe pregrade koje se nalaze zajedno sa jezgrom u orahu su “suvo zlato”. Da biste ih pronašli, morate sami da polomite orah i očistite ga, a te smeđe, meke pregrade izdvojite.

Ove pregrade koje se nalaze u nutar oraha, obiluju jodom, kao uostalom i ceo orah. Osobe koje pate od nedostatka joda su trudnice, porodilje, kancelarijski radnici koji veliki deo vremena vode pored kompjutera. Nedostatak joda često imaju i stariji ljudi oba pola.

Nije uvek moguće dobiti dnevnu dozu hrane, pa je dodatak veoma bitan. Napitak koji se pravi od smeđih pregrada iz oraha, vraća telu potrebnu dozu joda.

Sve što treba uraditi je da uzmete pola šolje ovih smeđih dijelova oraha i četvrtinu šolje vode. Vodu i nadogradnju postavite na šporet da provri, a zatim pritisnite taster da pritisnete sve 10 minuta na tihoj vatri.

Kada se čaj ohladi, dobro nastavite papajte u teglu i ostavite u frižideru.

Ovaj napitak koristi 5 do 10 minuta prije jela, tri puta dnevno ili samo po jedan gutljaj.

Pre upotrebe, posavetujte se sa lekarom.

Osim što leči nedostatak joda, ovaj čaj pomaže i pri mršavljenju jer je pravi “lek” za višak kilograma. Pored toga pomaže pri jačanju imuniteta, sređivanju nervnog sistema, oslobađanju od prekomernih nervoza i razdražljivosti, suzbijanju nesanice.

Ovaj napitak se može koristiti kao losion koji leči konjuktivitis jer sadrži antibakterijska svojstva.

Tinktura za lečenje

Pregradke oraha možete koristiti u pripremama lekovitih tinktura. Tako za liječenje mastopatije i raka, preporučuje se da se pregradi iz 25 oraha u 200 ml 70% alkohola. Sve se to stavi u staklenu teglu i drži se na tamnom mestu nedelju dana. Zatim se pije tri puta dnevno, rastvarajući 15 do 20 kapi u pola čaše vode.

Da biste izlečili zatvor ili dijalog, kao i da biste smirili živce, koristite tinkturu napravljenu na sljedeći način:

1 kašiku pregrade iz oraha prelijte sa 200 ml obične rakije. Lek držite na tamnom tokom 2 tjedna. Svaka dva dana promešajte ovaj lek. Procesite ga nakon tačno 14 dana i pijte po jednu kašičicu 2 do 3 puta dnevno. Lečenje traje obično dva tjedna.

Skrenućemo vam pažnju da narodni lekovi ne smeju uzeti bez preporuke i konsultacije sa lekarom.

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...