Facijalne masaže koje je poželjno raditi svaki dan!

Prepustite se i osetite fenomenalan efekat na vašoj koži.
Jedan od najvećih trendova za negu kože su upravo masaže lica.

Dobra vest je što ne morate da dajete mnogo novca da biste isprobali jednu jer ih možete sve raditi kod kuće – svojim rukama i preparatima koje inače koristite. U zavisnosti od toga šta želite da “popravite” na svom licu treba da odaberete jednu od masaža koje ćemo vam predstaviti u nastavku.

Pre nego što počnete, nanesite na lice nekoliko kapi ulja ili seruma, opustite se i uživajte u masažama koje imaju neverovatan efekat na vašu kožu.

Za umanjivanje nadutosti u predelu očiju
Koža oko očiju je vrlo tanka, pa vodite računa da je ne pritiskate previše. Sa oba domala prsta praite krugove – tik uz obrvu, odnosno čeonu kost prema spoljnem uglu oka, pa ispod do unutrašnjeg i tako u krug.

Za čelo bez bora
Koristeći oba srednja i kažiprsta, nežno pritisnite tačku između obrva i pomerajte prste ka gore, do kose. Zatim ih odvojite malo više i poovite postupak. Radite ovaj korak sve dok ne pređete čitavo čelo.

Jogurt i pola kašičice kurkume: Kombinacija koja čuva mozak, krvne sudove i vitku liniju ako je unosite na ovaj način!

Za definisanje linije brade
Savijte oba srednja i kažiprsta i između zglobova “naslonite” bradu. Pomerajte prste uz blago pritiskanje prema ušima i postupak ponovite nekoliko puta.

Za jagodice
Isti pokret kao u prethodnoj masaži je potrebno raditi, samo prste podignite ispod jagodica. Masažu kompletirajte blagim štipkanjem kako biste podstakli cirkulaciju, a samim tim i prirodno rumenilo.

https://www.cosmopolitan.rs

You may also like...