Namirnice koje jedu mast

JABUKE

Prema jednoj studiji iz Nemačke, jabuke sadrže antioksidanse polifenole koji sprečavaju skladištenje masnih naslaga. Takođe postoje dokazi da neke vrste, poput Granny Smith, potpomažu proizvodnju dobrih bakterija u crevima držeći osećaj gladi pod kontrolom.

 

GREJPFRUT

Otkriveno je da grejp smanjuje nivo insulina u krvi, što omogućava proces sprečavanja skladištenja masti. Takođe doprinosi smanjenju apetita.

JAJA

Jaja su bogata zdravim proteinima, na koje telo troši mnogo energije kako bi ih obradilo. Takođe su izvor zdravog holesterola, a istovremeno pomažu u redukovanju lošeg holesterola u krvi.

Otkrijte i Šta će vam se dogoditi ako svaki dan jedete jaja?

JAGODE

Ovo bobičasto voće, bogato polifenolima, pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i smanjuje stvaranje masnih naslaga. Takođe je bogat izvor vitamina C, koji pomaže da se rešite hormona stresa ili kortizola, koji se nakon napornog treninga otpušta iz nadbubrežne žlezde.

Pogledajte i Ovo meso je zdravije od piletine, prasetine i govedine

BOROVNICE

Ovo voće je pravi primer borca protiv suvišnih masti. Studija iz SAD-a je otkrila da borovnice mogu da spreče razvoj masnih ćelija, čak i do 73%.

OVAS

Sadrži dosta vlakana kao i malo kalorija, pa zato činija ovsene kaše za doručak je savršen način da ubrzate metabolizam i sagorite kalorije.

ZELENI ČAJ

Jedinjenja koje se nalaze u zelenom čaju, katehini, pomažu vašem telu tako što utiču na brži razvoj metabolizma. Oni smanjuju nivo enzima, katehol O-metiltransferaza, koji degradira rad hormona norepinefrina koji sagoreva masti.

Pogledajte i 18 najboljih namirnica za doručak svakog muškarca

LJUTE PAPRIČICE

Sadrže u svom sastavu kapsaicin, koji pomaže grupi proteina u vašem telu da razgradi masti. Napravite sebi ukusan doručak, tako što ćete ih konzumirati zajedno sa jajima.

POGLEDAJTE  Nutricionista Mihail Ginzburg: Ako uradite ovo, prestaćete da se prejedate noću!

JOGURT

Jogurt sadrži bakterije koje zapravo utiču na smanjenje količine masti, koju telo apsorbuje i skladišti. Osim običnog jogurta, preporučujemo vam da probate i grčki jogurt, koji ima duplo više proteina od ostalih vrsta.

Saznajte i 7 namirnica koje sagorevaju kalorije

NEMASNO MESO

Nemasno meso sadži proteine koji imaju termogenerički efekat i koji podstiču telo da sagori više kalorija. Rezultati su odlični ukoliko konzumirate meso sa malo masnoće, kao što je ćureće i pileće.

https://www.menshealth.rs

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *