Rešite se zubobolje pomoću karanfilića


Ukoliko vas muči zubobolja, ‘spas’ možete potražiti u karanfiliću.
Naime, karanfilić sadrži eugenol moćni anestetik i antiseptik koji zaustavlja bol, a istovremeno čisti usta pa se od davnina koristi za uklanjanje lošeg zadaha.

Tri su načina na koje možete rešiti zubobolje uz pomoć karanfilića.

1. Prah karanfilića

Prvo isperite usta s toplom slanom vodom. Uzmite prstohvat karanfilića i stavite na desni kod zuba koji vas boli i između obraza. Pričekajte malo i kućni lek za zubobolju trebalo bi da pokaže svoju moć.

Trikovi mama: Slatkiš za bolno grlo, sladoled za zubobolju…
Trikovi mama: Slatkiš za bolno grlo, sladoled za zubobolju…
2. Celi karanfilić

Isperite usta toplom slanom vodom. Uzmite dva ili tri karanfilića i stavite ih u usta blizu područja koja vas boli i sačekajte da malo omekšaju. Nakon što ih lagano omekšaju (koliko vam zubobolja dozvoljava) žvačite kako bi pustili još svojih lekovitih ulja.

3. Ulje karanfilića

Ovo je možda i najefikasniji način korištenja karanfilića protiv zubobolje.

Potrebno vam je ulje karanfilića, štapići za uši ili loptice od pamuka i pola kašike maslinovog ulja.

Uputstvo za upotrebu:

Usta dobro isperite toplom slanom vodom. Na taj način pripremate zubno meso koje, tako očišćeno bolje upija ulje. Pomiješajte par kapi ulja s pola kašičice maslinova ulja. Kuglicu vate namočite u tako pripremljeno ulje i stavite je na bolno mesto lagano pritišćući. Kako biste lakše pristupili bolnom mjestu možete koristiti i štapić za uši. Umočite ga u ulje i stavite ga direktno na zubno meso.

Lijek od suhe smokve i maslinovog ulja

Imajte na umu da je ovo samo brzi i kratkotrajan način za uklanjanje bolova. Ne odgađajte odlazak stomatologu, jedite manje slane i slatke hrane, te redovno četkajte i čistite zube. Ali do tada u SOS situacijama klinčići će odraditi prvu pomoć.

https://www.yumama.com

You may also like...