Urasle dlake nastaju i zbog preuske odjeće te prekomjerne težine, a ni slučajno ih ne čupajte pincetom

Urasle dlake najčešće nastaju nakon brijanja, depilacije voskom ili epilacijskim uređajima.
Kod brijanja nastaje zbog brijanja preblizu površine kože što može dovesti do rotacije posebnih dlaka i urastanja ili brisanja dlaka u smjeru suprotnom od smjera rasta dlake.

Kod depilacije voskom naglim pokretom može doći do prijeloma dlaka i gubitka kontinuiteta što se kod ponovnog izrastanja dlaka dovodi do urastanja. Epilacijski uređaji koriste sustav pinceta koji koristi rotacije može dovesti do pojave urasle dlake.

7 navigacija zbog kojih mozak stari duplo brže: Nismo svesni da ih radimo!

OSTALI UZROCI NASTANKA URASLIH DLAKA SU:
suha koža, odnosno folikularna keratoza ili „čista koža“ gdje se na površini kože pojavljuju rožnati čepovi koji nakon brijanja dovode do urastanja
dlake na nosu preuske odjeće, posebni uski hladovi pridonose smještaj uraslih dlaka
prekomjerna kosa osoba i prekomjerna težina posljednjih pritisaka doprinose nastanku uraslih dlaka
UTJEČE LI UČESTALO BRIJANJE/DEPILIRANJE NA PORAST URASLIH DLAČICA?
S obzirom na brijanje i depilaciju učinkom dlake kratkom učestalom primjenom ovih metoda povećava se vjerojatnost da će se skratiti dlaka „skrenuti“ s uobičajenog puta rasta prema površini kože i nastaviti rast ispod kože, odnosno da će se urasti.

Imate žute, bijele ili tamnokrevene nokte? Određena boja ukazuje na ozbiljne bolesti

KOD KAKVIH TIPOVA KOŽE SE NAJČEŠĆE JAVLJAJU?
Urasle dlake se javljaju češće kod osoba koje imaju: kovrčavu kosu, jake dlake, nos pripijene hlače i donje rublje stisnutih rubova, koje su pretile, često se briju/ depiliraju.

SMIJEMO LI IH ČUPATI PINCETOM? ZAŠTO DA/NE?
Pinceta nije predviđena za korištenje većih površina. Pincetom se uklanja dlaka na malim površinama kao npr. obrve. Na većim površinama nije moguće okomito postaviti pincetu i spriječiti pojavu uraslih dlaka. Promijenjeni kut čupanja dlaka pincetom pogoduje smještaju uraslih dlaka.

Mišja groznica se javlja svake godine, a simptomi su vjerovatno smetnje, glavobolja, temperatura …

KAKO UKLONITI URASLE DLAČICE?
Urasle dlake su najbolje uklonjene laserskom epilacijom. Laserski uređaj u svega nekoliko tretmana dovodi do trajnog uklanjanja dlake čime je jednostavno i prekinuti začarani krug urastanja dlake. Postoje razlike u učinku i broju tretmana pojedinih tipova lasera. Za naš vrh kože I-III najučinkovitiji je aleksandritski laser.

http://ordinacija.vecernji.hr

You may also like...