3 namirnice u borbi protiv raka i dijabetesa: Pomešane zajedno čine dobru kombinaciju za preventivu.

Oni koji konzumiraju ove proizvode, bilo odvojeno ili zajedno, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i raka
One namirnice koje spadaju u superhranu su one koje prevazilaze mogućnosti drugih namirnica.

Tri supermoćna proizvoda su uspela da dokažu svoju lekovitost i hranljivost, a oni su: kurkuma, đumbir i šargarepa.

Jedan od najvažnijih zajedničkih svojstava ovih namirnica je što su antioksidansi koji se bore protiv bolesti.

Ljudi koji jedu đumbir, kurkumu i šargarepu zajedno, ne samo da smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, raka i dijabetesa već i potpuno uklanjaju viroze i bolne upale.

Njihovo blagotvorno svojstvo se pogotovo pojačava kada se koriste u tandemu, na primer: čaj sa kurkumom i đumbirom:

Kašiku kurkume skuvajte u 200 ml vode te joj dodajte malo rendanog đumbira.

 

Šta sve mogu đumbir, šargarepa i kurkuma?

Kurkuma sadrži oko 150 različitih terapeutskih prednosti, uključujući jačanje imuniteta, zaštita srca i ublažavanje efekta autoimunih bolesti.

Ako svakodnevno koristite kurkumu iz jela ili kao dodatak čaju, možete da smanjite ili potpuno uklonite simptome sledećih bolesti: kardiovaskularne bolesti, bol u zglobovima, Alchajmerovu bolest i Epilepsije.

Kurkuma se najbolje razgrađuje u telu ako se pomeša sa kašičicom masti ili kokosovim uljem u šolji čaja.

Đumbir je neverovatno aromatičan, te samo nekoliko parčića korena đumbira mogu da naprave zdrav čaj. U jednom medicinskom časopisu stoji da “ekstrakst đumbira može biti efikasnije sredstvo od hemotepijskih lekova – ubija ćelije raka, a zadrave ćelije ostavlja netaknute. Njegova protivupalna svojstva takođe mogu pomoći u sprečavanju napredovanja prekanceroznih ćelija do raka.”

Đumbir može da izleči: mučninu, upale raznih vrsta, poboljša pamćenje, spreči dijabetes.

Šargarepa je najdostupnije povrće kod nas. Odlična je grickalica i preporučuje se svima. Odličan je antioksidans a jedna studija je potvrdila što više jedete šargarepe duže ćete živeti.

POGLEDAJTE  Obloge od soli leče skoro sve: Evo kako se pravilno primenjuju i pripremaju!

Đumbirova voda – moćni saveznik vitke linije

Superhrana koja ubija rak

Evo segmenta jedne studije koja kaže da ova superhrana leči i sprečava pojedine vrste raka.

Đumbir: “Iako su lekovita svojstva đumbira poznata hiljadama godina, značajan broj studija dodatno dokazuju da su đumbir i njegova aktivna jedinjenja efikasna protiv širokog spektra ljudskih bolesti, uključujući rak gastrointestinalnog sistema. Dokazano je da je đumbir efikasan protiv raka želuca, pankreasa, jetre, kolorektalnog karcinoma i holangiokracinoma.”

Kurkuma: “Kurkumin je jedan od najuspešnijih hemopreventivnih jedinjenja proučavanih poslednjih godina i trenutno je na ljudskim ispitivanjima za sprečavanje raka. Mehanizam delovanja kurkumina je složen i verovatno zavisi od mnogo faktora. Neočekivana opažanja su da kurkumin neverovatno modulira priteine metabolizma gvožđa u ćelijama tkiva, što sugeriše da kurkumin ima svojstva helatora gvožđa.”

Šargarepa: “Ekstrakt šargarepe može da izazove apoptezu i zaustavljanje ćelijskog ciklusa u ćelijskim linijama leukemije.”

DOKTORI POTVRDILI: Kurkuma učinkovita kao 14 lijekova! Evo kojih…

Recept za divno jelo od ova tri sastojka:

Šargarepu skuvajte u malo vode. Dodajte malo kokosovog ulja ili kašičicu masati, malo soli i pola kašičice kurkume i malo rendanog đumbira, a može i onog u prahu.

Pire od šargarepe odličan je i veoma zdrav prilog koji ide uz bilo koje jelo.

https://stil.kurir.rs

About the author