Spriječite pojavu upala usvajanjem ovih pet jednostavnih navika!

Hrana bogata antioksidansima i vitaminom D kao visoki intenzitet treninga riješit će vas na bilo koji način.
Upale spadaju među najčešće uzročnike kroničnih bolesti i prekomjerne težine, a sanirati se mogu s ovim ljubimcima iznenađujući navigaciju, tvrdi oprah.com.

1. ODLAZAK NA MASAŽU SVAKA DVA TJEDNA
“Masaže umanjuju upalne stresne hormone, ali iako smatraju luksuznim, ali svakako ne bi trebale biti”, navodi Lori Shemek, nutricionistica i stručnjakinja za mršavljenje.

Shemek preporučuje masažu svaka dva tjedna, a ako niste ljubitelj masaže cijelog tijela, a jednostavna petnaestominutna masaža tjemena snizit će nivo kortizola i krvni tlak.

Začini u mešu snižavaju rizik od raka

2. SVJEŽE ZAČINE ZAMIJENITE ONIM SUŠENIMA
Začini su bogati antioksidansima polifenolima i zbog toga su odlično antiupalno sredstvo.

Preporučio bih da se koristi što više za svaki obrok, tvrdi Shemek te preporučuje piletinu s origanom i bijelim lukom.

Ne, iako su origano, timjan i bosiljak začinili bogate antioksidanse, oni sušeni, pokazali su se, sadrže veće količine onih svježih.

3. NE PIJTE ANTIBIOTIKE
Zbog toga što antibiotici uništavaju i dobre bakterije jednako kao što uništavaju jedan loše, mogu se rezultirati bakterijalnom neravnotežom kako bi se potaknuli stvaranje upale, kazala je Shemek.

Istraživanje mBio pokazalo je kako samo jednokratna konzumacija antibiotika može promijeniti mikrobe u utrobi do čak godinu dana. Stoga liječnici preporučuju odgovarajuću konzumaciju antibiotika samo onda kada vam zaista treba, a tu spada liječenje bronhitisa, prelade ili grlobolje, navodi Centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

4. KONZUMIRAJTE JAJA
Neka vaša oruđe protiv upale bude vitamin D, tvrdi Kellyann Petrucci, autorica knjige The 10-Day Belly Slimdown. Ona tvrdi i kako je vitamin D ustvari hormon zbog čijeg nedostatka tijelo ne može zaustaviti upalu.

Vitamin D možete dobiti iz različitih dodataka prehrani i iz iste prehrane ako ona uključuje losos, tunu i žumanjke jajeta.

Vježbe za mršavljenje koje možete raditi kod kuće

 

5. TRENING VISOKOG INTENZITETA
Iako je bio trening koji je izrazio dobro tijelo, pokazao je visoke intenzitetom, pokazao je istraživanje, smanjuje upalu u hipokampusu, neuronsku strukturu mozga u kojoj nastaju emocije, tvrdi Petrucci.

Uostalom, ta vrsta treninga smanjuje se i upali kod pacijenata sa dijabetesom tip 2 kao kod pacijenata sa prekomjernom tjelesnom težinom ili onih pretilih.

Najbolji učinci, tvrdi Petrucci, dobit ćete ako se ova vrsta desetominutnog treninga obavi tri puta tjedno.

http://ordinacija.vecernji.hr

You may also like...