LEKARI UMESTO LEKOVA POČELI DA PREPISUJU OVE BILJKE: Učinak na pacijente je bio ČUDOTVORAN


Ova ideja zasnovana je činjenici da boravak među zelenilom poboljšava raspoloženje

Sobne biljke ne samo da prečišćavaju vazduh i pomažu da prostor liči na pravi dom, već pomažu i kod depresije i anksioznosti.

Šta biste rekli kada bi vam lekar umesto leka za depresiju i anksioznost prepisao sobne biljke? Upravo to počeli su da rade lekari u Mančesteru – propisuju sobne biljke kao pomoć kod anksioznosti, depresije i usamljenosti.

Ideja je da pacijenti uzmu začinsko bilje, povrće u saksiji ili cveće, brinu o njemu, a zatim ga vrate kako bi bilo zasađeno u zajedničku baštu. Na ovaj način pacijenti imaju šansu da se i nakon toga pridruže održavanju biljaka i zajedničkim društvenim aktivnostima.

Ova ideja zasnovana je činjenici da boravak među zelenilom poboljšava raspoloženje, ali pošto su i lekari svesni da u urbanim sredinama nemaju svi u blizini zelenilo, pacijentima propisuju sobne biljke.

-Imati nešto o čemu ćete da brinete je sjajno, posebno za one koji nemaju baštu i ne mogu da imaju kućne ljubimce. Biljka postaje razlog zbog kojeg se oni vraćaju i uključuju u aktivnosti u našoj bašti i sklapaju nova prijateljstva- kaže Augusta Vord iz bolnice u Mančesteru.

/www.espreso.rs

You may also like...