Uz pomoć cvekle saznajte da li vam je organizam kiseo.Evo kako!

Interesantno je da cvekla može pomoći da odredite nivo kiseline u stomaku. Sve što vam treba, je pojedete ovo povrće, a onda proverite boju urina
Ako vam je mokraća bistra, znači da imate normalne količine kiseline u stomaku. Ako imate ružičast urin, kiselina u stomaku je prilično slaba.

Ako nemate dovoljno kiseline u stomaku, nećete moći pravilno probaviti proteine, a oni će ući u tanko crevo u obliku fragmenata proteina, a ne aminokiselina.

Stoga ovo može dovesti do niza problema od kojih je najčešći propusno crevo. Ovaj sindrom se obično razvija kada čestice glutena naprave rupe u tankom crevu, što omogućava da neprevareni sastojci hrane dođu do krvotoka.

Pored povećanog rizika od ulaska u creva, nepravilna apsorpcija vitamina B12 takođe može dovesti do umora. Drugim rečima, ne samo da će se vaši problemi razvijati, već ćete biti umorni i iscrpljeni sve vreme.

Međutim, ne treba brinuti! Pošto vam cvekla daje osnovne inormacije o tome da li imate dovoljno kiseline u telu ili nemate, na vama je da ovaj problem rešite.

Američka dijeta: Svakog dana mršaviji za jedan kilogram

Ako je vaš urin ružičast nakon konzumiranja cvekle, to znači da vam je pH nizak. Ako je tako, treba uraditi sledeće:

1. Pijte dve šolje vode 15 do 30 minuta pre jela

Voda pre jela daje vašem stomaku “jastuk” koji ga štiti od kiseline.

2. Popijte gutljaj organskog jabukovog sirćeta

Pijte jabukovo sirće neposredno pre obroka da biste smanjili kiselost želuca. Koristite kašiku sirćeta i čašu vode.

Prednosti konzumiranja cvekle

Osim što pružaju više informacija o kiselom stanju organizma, cvekla ima širok spektar zdravstvenih koristi. Evo nekih od njih:

1. Antikancerogena svojstva

Pojedini pacijenti koristili su prah cvekle razmućen u vodi, a to je dovelo do skupljanja tumora. Sok od cvekle ima snažan nutritivni profil pun antioksidanata, folne kiseline i kalijuma.

U moru egzotičnog voća zaboravili smo najosnovnije i najbolje: Za šta je sve korisna jabuka

2. Najbolja hrana

Cvekla je jedna od 5 zdravi namirnica. Ona poboljšava varenje, libido, snižava visok krvni pritisak i td.

3. Borba protiv upale

Zbog visokog sadržaja betaina, hranljive materije koja štiti proteine, ćelije i enzime, cvekla se takođe uspešno bori protiv upale, štiteći unutrašnje organe i sprečava razvoj hronične bolesti.

4. Detoks podrška

Pigmenti u cvekli podržavaju proces detoksikacije tela faze II, u kojem su toksini vezani za druge molekule kako bi bili isključeni iz tela.

NE PROPUSTITE

Kuhajući na krive načine, možete povećati rizik od nastanka raka.

(Stil.kurir.rs)

You may also like...