Pravi razlog zašto se naranče prodaju u crvenim mrežicama


Jeste li primijetili da naranče, mandarine i limuni u trgovinama nikada nisu u plavim ili ljubičastim mrežicama?
Iako se tako može činiti, razlog za to nije slučajan. U crvenoj mreži naranče izgledaju rumenije i primamljivije zbog čega je i veća vjerojatnost da ćemo ih poželjeti kupiti.

Trgovci se služe trikovima i kad je u pitanju limun ili grejp kojima najbolje odgovara žuta ili zelena. U crvenoj bi ambalaži djelovali narančasto. Nije slučajno ni to da su košarice u trgovinama sve veće.

Martin Lindstrom, autor bestsellera koji piše o tome kako su nam brandovi isprali mozak kaže kako s većim košaricama kupci kupuju 19 posto više.

Mudri trgovci stavljaju hladnjake s mlijekom na kraj trgovine kako bi kupcima još ponešto zapelo za oko dok idu prema namirnici koju kupuju svakodnevno.

PROČITAJTE

Trik s nekoliko kapi vode koji sprečava lijepljenje hrane za dno tavice

Nitko ne voli kad hrana zagori, odnosno kad se skupe namirnice zalijepe za dno posude. Ako nemate specijalizirane tave s teflonom, ili od inoks-čelika koje su dizajnirane za pripremu obroka bez lijepljenja, možete se poslužiti i ovim trikom koji pali baš svaki put!

Hrana će se zalijepiti za dno tavice ili lonca ako nemate odgovarajuće posuđe, odnosno ako ste namirnice stavili na površinu tavice koja nije odgovarajuće zagrijana.

Stručnjaci su izračunali da je optimalna temperatura tave za pečenje bez lijepljenja 160 Celzijevih stupnjeva. Vješti kulinarski znalci znaju tu temperaturu prepoznati “odokativnom” metodom, a svi ostali mogu se poslužiti ovim trikom.

Čistu tavicu bez ikakvih masnoća poput maslaca i ulja stavite na štednjak i pustite da se zagrije. Kad mislite da je dovoljno vruća, dodajte na površinu kap vode.

Ako se s vodom ništa ne događa, tavica je prehladna. Ako počne kipjeti i ispari u sekundi – tavica još uvijek nije postigla optimalnu temperaturu. Znate kada je temperatura idealna? Kada se ponaša poput paka na ledu u hokejaškoj utakmici!

Pogledajte u videu test za optimalnu temperaturu tavice za pečenje, i uživajte u savršeno ispečenoj hrani.

https://punkufer.dnevnik.hr/

You may also like...