Ovo su najnezdravija pića na svijetu – jedno će vas potpuno iznenaditi!

Većina je nas odrasla na gaziranim pićima koja su bila zvijezda svakog obroka ili slavlja.

Danas se roditelji osjećaju krivima ako djeci ponude takve napitke … Nisam u krivu! Slatka i gazirana pića su postale než e ljen gost na stolu, pa se danas i puno manje piju, a potrošnja istih se od godine u godinu smanjuje.

Zlatni savjeti nutricionistice: Što jesti za večeru ako ste na dijelovima?

Nikoga neće iznenaditi da se na listi našao sok od naranče, ali tko bi pretpostavio da je sok od rajčice nezdrav ?!

Nastavite čitati kako biste otkrili što je bilo pametno izbjegavati, ali i što je potrebno baciti iz kuhinje.

ČOKOLADNO MLIJEKO
Osim ako ga ne konzumirate odmah nakon intenzivnog treninga, imajte na umu da se ne radi o napitku koji je potpuno bezazlen – jedna bočica ove napitke sadrži oko 21 gram šećera + pojačavač okusa.

SOK OD BRUSNICE
Znate li da li će ovo biti jako malo kalorije i da li je neopisivo zdravo? Pa kako se tako nešto može pretvoriti u nešto nezdravo? Upravo zbog trpkog okusa soka bru snice, proizvođači dodaju puno šećera kako bi nastao sok.

Ako želite biti zdravi, iz kuća odmah bacite ovih 10 predmeta!

NAPICI OD NARANČE
Baš kao što postoji lažni sir, tako da naranče često nije ono što očekujete – radi se o mješavinama vode i gustog slatkog sirupa i malo koncentrata pravog soka, ulja i ostalih kemikalija. Jasno je da zdravstvenih dobrobiti u ovom sirupu nema.

SOK OD RAJČICE
Rajčica može biti voće bogato antioksidansima, ali bilo kakve dobrobiti ovog napitka se gube nakon što se on flašira. Kako se želi da rajčica postane aromatičan napitak, proizvođači dodaju natrij, pa se pretpostavlja da u jednoj šalici takvog soka u sebe unesete 30 posto dnevne preporučene doze natrija.

VELIKA ŠALICA KAVE
Dok šalica ili dvije kave mogu učiniti dobro za zdravlje, ali razmislite ako vam je prvi napitak ujutro šalica od 2 dcl puna ovog napitka jer, prema riječima stručnjaka, kosti slabe i mogu postati lomljive.

Odrasla osoba bi trebala unijeti oko 400 ml kave u danu, a sve više od toga može uzrokovati razvoj osteoporoze, naglašava dr. Mamta M. Mamik, profesor ginekologije.

Greške koje usporavaju mršavljenje: 8 stvari koje morate izbjegavati

FLAŠIRANA VODA
Problem je u poznatom “zločincu” BPA (bisfenola A), kemijske komponente koje otkrivaju hormon i nalaze se u puno plastičnih predmeta. Prema pisanju nekih studija, ova kemikalija može utjecati na razvoj raka i plodnost.

KAVA U LIMENKAMA
Da istaknete očito: Prije kupovine bilo kojeg proizvoda, pročitajte što piše na naljepnicama. U slučaju kave u limenci, mnogi proizvođači će dodati puno šećera i mlijeka kako bi napitili bio ukusniji.

VODA S VITAMINIMA
Iako na njima piše voda, jedna boca ovog pića sadrži oko 120 kalorija, a svaki od njih dolazi od šećera!

http://ordinacija.vecernji.hr/

You may also like...