Medicinski džem: Samo kašika dnevno čini čuda za creva! (RECEPT)

Zatvor je bitno izlečiti ne samo zbog bola nego i zbog toga što štetne materije treba izbaciti iz tela što pre. Zato je važno isprobati prirodna pomagala

Ovaj džem zovu i bolnički džem.

 

Uzroci zatvora mogu biti premalo kretanja, stres, lekovi, neki vitamini, premalo vode, ali može biti i nuspojava druge bolesti.

 

Iako se čini da je zatvor bezazlen, to nije tako, posebno ukoliko traje mesecima jer se čovek za to vreme ne oseća prijatno u svojoj koži. Karakteriše ga otežana defekacija kao i tvrda stolica.

 

Po statistikama svaka deseta osoba ima probleme s tim. Zatvor je bitno izlečiti ne samo zbog bola nego i zbog toga što štetne materije treba izbaciti iz tela što pre. Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem.

Pacijenti koji su trpeli zatvor jeli su jednu veliku kašiku džema na dan što im je je povećaloučestalost pražnjenja creva.

9 hormona zbog kojih se gojite: Regulišite ih bez lekova na ovaj način i salo će samo spasti!

foto: profimedia

Urme imaju širok spektar zdravstvenih prednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem. One su izvor prirodnih vlakana koja su neophodna za rad creva.

 

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa za obični. Lako se vare i smanjuju glad. Po sastavu urme su prirodna multivitaminska tabela.

 

Anemični pacijenti bi trebalo da jedu urme, jer su odličan izvor gvožđa. 100 gr urmi sadrži oko 0,90 gvožđa. Gvožđe, kao deo hemoglobina određuje nosivost kiseonika u krvi. Urme sadrže kalcijum, koji je koristan kod dijareje. Osim toga pomažu da se crevna flora obnovi.

 

Recept za laksativni džem

 

Sastojci: 150 g urmi (1 šoljica), 150 g suvih šljiva (1 šoljica), 1,5 šoljica prokuvane vode

 

Priprema: Isecite urme i šljive na komadiće. Stavite u ključalu vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Dobijena količina bi trebalo da bude dovoljna za 20 porcija. Ovaj džem je pogodan za sve. Možete ga jesti samog, mazati, dodati u pahuljice …

 

Naučnici dali svoj sud: Mediteranska ishrana može da spreči depresiju!

foto: Profimedia

Suve šljive imaju hranljiv učinak, decenijama se prepisuju.

 

Bogate su vlaknima i sorbitolom. Sadrže ga 15 puta više nego drugo voće.

Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari. U crevima se prerađuje sporo zbog čega dovodi do mekših stolica. One su dobar izvor prirodnih vlakana koji su neophodni za rad creva.

 

Saveti za postizanje redovne stolice:

 

Pijte puno vode;

Jedite hranu sa više vlakana: voće, povrće, i izbegavajte laksative jer postoje prirodni metodi kojima možete pospešiti probavu

Izbegavajte mleko i kofein.

https://receptibalkana.net/

You may also like...