Malo jedem a debljam se. U čemu je caka?

Malo jedem a debljam se. Mislim da je zbog tableta koje trošim po savjetu svog doktora.
Gojaznost je problem koji se lako dobija ili zato vrlo teško pobjeđuje.

Osim problema sa kilogramima, sve gojazne osobe imaju još jednu zajedničku osobinu.

Vjerovali su ili nisu skoro sve rekli „malo jedem a debljam se“.

Iako je ovo kod većine samo pravdanje pred drugim (ali i pred sobom) još uvijek postoje osobe koje stvarno malo jedu i konstantno debljaju.

Razlog za to može biti naš metabolizam, kalorična hrana koju jedu ili nedostaju fizičke aktivnosti.

U vrijeme kada su naši precizno živjeli od obrađivanja zemalja, oni su imali sasvim drugi problem.

Nima je zbog velike potrošnje kalorija koji je izabrao fizički posao koji radi, a kalorična hrana koja je u potpunosti potrošena.

Danas su fizičke aktivnosti svedene na minimum pa skoro da nikako i ne trošimo kalorije koje unesemo u organizam.

Iz dana u dan stanje će objaviti sve gore poštovanje smo toliko ulijenili da komšija komšija ne posjećuje zato što ne može da uđe u kuću u automobilu ili da automobil ne može da ostane iz internetske veze.

Malo radimo jedam kao i naši preci koji spominju. Razlika je jedina koja mi jedem masniju i kaloričnu hranu, a malo ili ništalo ne trošimo te silne kalorije koje unesemo.

Iako je lijek protiv gojaznosti već nazire u dosadašnjem tekstu (intenziviranje fizičkih aktivnosti ili smanjenje unosa kalorične hrane) postoje biljke koje mogu učiniti malo pomoći u toj vašoj borbi.

Koje namirnice koriste na gojaznost?
Riba
Bogata je omega 3 masnim kiselinama i proteinima. Ljudi imaju nedostatak omega 3 masne kiseline i spavaju tokom noći, a da vode prema nezdravoj prehrani.

Orasi
Orasi podižu magnezijum, a takođe obavezno omega 3 masnim kiselinama. Pomoći će vam se bolje spavati, ai smanjit će se rizik od bolesti srca, raka i dijabetesa.

mlijekoMlijeko

Mlijeko je pak bogato kalcijem. Istraživanje iz 2010. godine provedeno među ženama koje su pred menopauzom, a koje su konzumirale hranu bogatu kalcijem pokazuje da su izgubile značajne količine masnih naslaga. Osim što pomaže u brisanju masnih naslaga, kalcij poboljšava i vaš san.

Trešnje
Kad god ih se možete domoći, jedite trešnje. Osobito sat vremena prije spavanja jer su bogat izvor hormona spavanja, melatonina. Osim toga, obiluju antioksidansima koji pomažu u mršavljenju.

Malo jedem a debljam se
Naglašavam da je ipak najbolji lijek protiv gojaznosti probušena kašika i intenzivan fizički rad. Uz to dvoje koristite i namirnice koje sam vam naveo pa ćete vidjeti da se i gojaznost može pobijediti.

U protivnom ostaje vam samo jedna mogućnost. Prije nego što vas je netko pitao zašto ste toliko ugojili recitirajte “Malo jedem a debljam se. Ne znam u čemu je caka? Vjerojatno je krive tablete koje mi je doktor propisao od kojih se kao nus pojavljuje deblja.

 

You may also like...