Kuhajte palačinke koje ne debljaju!

Palačinke su jedan od onih deserata kojima nitko ne može odoljeti, a kada želite izgubiti kilograme – jedan mogu postati pravi porok! Umjesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje vas ne debljaju!

Smjese od zobi, kokosa i prosa
Zob, proso i kokos idealne su kombinacije, a kada se pomiješaju dobivaju novo ruho koje ne mogu odoljeti ni najvećim ljubiteljima zdrave prehrane. Osobe osjetljive na gluten najčešće pripremaju ovu slatku deliciju s bezglutenskim brašnom. Ako želite napraviti pomak i poigrati se s raspoloživim namirnicama iz smočnica, ovo je pravi trenutak da se okuša u pripremama palačinki u novom raskošnom ruhu.


Potrebne namirnice:
1/2 čaše zobenih pahuljica
½ čaše kokosovog brašna 1/2 čaše
prosa
Prstohvat soli
1 žlica šećera ili meda
1/2 praška za pecivo ili žličica s bikarbonom
1 jušna žlica bezglutenskog brašna
2 jaja
2 dcl mlake vode
1 jušna žlica ulja
Priprema:
Zob, kokos i proso sameljite u mlincu za kavu. Nastojte da zobene pahuljice budu fino samljevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnice koje su gore navedene. Neka vam smjesa za palačinke odstoji petnaestak minuta u hladnjaku. Na tavi zagrijte ulje, nastojte kod razlijevanja smještaja paziti da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

Pecite s jedne i druge strane dok vam ne budu poručene. Za nadjev možete staviti omiljene namaze. U slučaju da nemate gotovog namaza kakao prah u kombinaciji s medom bit će izvrstan dodatak ovom neobičnom i nadasve ukusnom desertu.

http://ordinacija.vecernji.hr/

You may also like...