Želite ukloniti SLUZ iz pluća i poboljšati IMUNITET odmah? Probajte ovo i konačno PRODIŠITE!

Imuni sistem brani ljudsko tijelo od napada različitih mikroorganizama koji ulaze u naše tijelo različitim sredstvima. Sastoji se od nekoliko tkiva i organa u tijelu i zajedno se bore protiv tih stranih tijela.

Pluća su jedan od najvažnijih organa jer su odgovorni za inhalaciju i pohranu kisika, dok nam pomažu da izdišemo ugljični dioksid iz tijela kroz nos. Ako je nos blokiran zbog višak sluzi, to može utjecati i na pluća.

Da bi vaš imunološki sustav bio snažan, morate pogledati čarobno piće koje smo pripremili za vas, što potiče i jača imunološki sustav.

Vrlo je dobro za djecu i odrasle.

Ovdje je piće koje može potaknuti vaš imunološki sustav i učiniti čuda za vaše pluća!

Isprati zob s malo vode i pomiješati s 1 šalicom meda i čašom vode. Kuhajte smjesu nekoliko minuta i ostavite tijekom cijele noći. Spremite je u staklenu bočicu.
Mješavinu možete držati u hladnjaku i trajat će sedam dana.
Pijte 30-40 ml ovog pića na prazan želudac.

Ovo piće je također pogodno za djecu. Morate nastaviti to raditi više od 40 dana.
Ne propustite dane i pobrinite se da pripremite količinu za 40 dana.

Ovo piće će u potpunosti ukloniti višak sluzi u grlu i plućima. Pluća će postati slobodna od bilo kakve opstrukcije i moći će slobodno disati.

Zdravlje: hrana koja čisti pluća pušača

ZADRŽAVANJE MOKRAČE: Evo koji su uzroci i kako liječiti

Urinarna retencija je zadržavanje mokraće, odnosno nemogućnost da se mjehur u potpunosti isprazni.

Zaostatak urina najčešće se događa nakon mokrenja, no postoji mogućnost akutne retencije kada je mokrenje potpuno onemogućeno.

Uzroci retencije
Razni su uzroci zadržavanja mokraće u mjehuru, no uobičajeni su problemi s mišićem mjehura, benigno proširenje prostate, rak prostate, sužavanje mokraćne cijevi zbog infekcije ili nakon operacije te blokada mokraćnoga sistema zbog kamenaca.

POGLEDAJTE  Vježbe za jačanje pluća koje mogu raditi baš svi, pa čak i u kućnoj izolaciji

Razlozi za retenciju su obstrukcija na vratu ili ispod vrata mjehura ili u mokraćnoj cijevi te na njenom izlazu. Drugi razlog je nesposobnost mjehura da istisne mokraću, bilo neurološki ili uslijed dekompenzacije mišića mjehura, piše dr.med. spec. urolog Neven Kapun.

Vrste retencije
Urinarna retencija može biti akutna ili kronična.

Akutna je ona koja se dogodi iznenada i u potpunosti je onemogućeno mokrenje. U takvom mjehuru može biti i po 1000 do 2000 ml urina.

Kronična je svako zaostajanje urina nakon mokrenja koje se pojavljuje u dužem vremenskom razdoblju. Prije svega se misli na ostatni urin veći od 200 ml, objašnjava liječnik

Kod akutnoga zadržavanja mokraće dolazi do iznenadne jake boli u mjehuru koja se pojačava te do nemogućnosti mokrenja. Simptomi kronične retencije vezani su uz simptome donjih mokraćnih puteva, u smislu otežanog ili učestalijeg mokrenja, ponekad bježanja urina i učestalih upala.

Kroničnu retenciju oboljeli ne osjete sve dok se ne razvije infekcija mokraćnih puteva ili urinarna inkontinencija.

Stariji muškarci sa povećanom prostatom su najugroženija skupina, no liječnik Kapun ističe kako su neurološki uzroci česti razlog retencije i kod muškaraca i žena.

 

Liječenje retencije
Zadržavanje mokraće dijagnosticira se mjerenjem zaostalog urina ultrazvukom te u nekim slučajevima i testovima za mjerenje sposobnosti mjehura (cistometrijom i urodinamikom), a liječenje često zahtjeva ozbiljne postupke.

Najčešće se mjehur isprazni jednokratno ili se postavlja stalni urinarni kateter. Kod kroničnih retencija sa većim zaostacima liječi se osnovni uzrok bolesti. Ili lijekovima ili operacijom. Ako to nije moguće pacijenta se pokuša naučiti samokateterizacija pa sami 4-6 puta dnevnokateterima prazne mjehur, napominje Nenad Kapun

Zadržavanje mokraće proširuje mjehur: istina ili mit?
Često ste se susreli sa teorijom kako je ponekad dobro zadržavati mokraću u mjehuru kako bi se isti proširio te imao sposobnost duljega zadržavanja urina. To je dobro za ljude koji moraju puno vremena provoditi u vožnji ili prirodi te nemaju kada otići na toalet.

POGLEDAJTE  Limun kuhan u vodi.. Napitak koji će vas preporoditi.

Kod prekomjerno aktivnog mjehura kod kojeg je mjehur naviknut da pohranjuje manje količine urina (do 200 ml), uz lijekove pacijentima savjetujemo da odlažu mokrenje i tako mjehur naviknu na u običajni kapacitet od 300 do 450 ml urina, piše urolog Kapun.

 

https://receptibalkana.net/

 

You may also like...