Obavezno piće tokom pandemije: Limunada i cink! Evo zašto!

Ako imate simptome koronske viruse ili jednostavno grebe grlo zbog alergija ili običnog gripa, savet stručnjaka je da u organizaciji unosite više tehničkih karakteristika. Tečnost će sprečiti dehidraciju organizma koja može naneti ozbiljne posledice po zdravlje.

Stoga se preporučuje da stalno pijuckate malo tečnosti kao što je voda, mlak čaj, čaj sa medom, kafa, limunada, supice i td.

Zašto limunada?

Sveža limunada je puna vitamina C, upravo ovaj vitamin koji se uspešno bori protiv svih vrsta virusa, pa i koronaviruse. Preporuka je da se ceo dan ispija limunada, ali nikako hladna. Možete da koristite domaće medom, da biste poboljšali ukus, slobodno dodajte i malo cimeta.

Cimet i limunada uspješno jačaju imunitet.

Za jak imunitet i organizam zdrav kao dren: Ove namirnice imaju vitamin C u izobilju!
Zašto cink?

Nedostatak cinka može uzrokovati niz fizioloških promena i problema. U nekim istraživanjima pokazalo se da uzimanje cinka u ishrani može smanjiti smrtnost među decom koja imaju akutnu infekciju donjeg respiratornog sistema.

Hrana bogata cinkom pomaže u održavanjumoždane strukture i opšteg zdravlja nervnog sistema. Ovaj mineralni bitan je za stvaranje rezervi insulina i podstiče njegovu funkciju. Kompleks cinka i insulina nalazi se u ćelijama pankreasa, kada telo nema dovoljno tog elementa, postoji mogućnost nastanka dijabetesa. Primećeno je da dijabetičari imaju dvostruko manju količinu cinka od normalne.

Za razliku od nekih materija, telo ne može da skladišti cink, što znači da je potrebno svakodnevno uzimanje cinka kroz hranu. Ljudski organizam sadrži oko 2-3 grama cinka. Preporučena dnevna doza za žene je 8 mg dnevno. Kod trudnice se taj broj povećava na 11 mg, a kod dojilja na 12 mg. Unos cinka u trudnoći pozitivno će uticati na zdravlje bebinog mozga.

Stoga, sve što možete uraditi tokom pandemije, mislite pozitivno i vodite računa o svom zdravlju!

https://stil.kurir.rs/

You may also like...