I mlijeko možete zamrznuti! Ipak, postoje neke zamke koje svakako izbjegnite…

Ako niste od onih koji će sigurno u danu popiti litru mlijeka, vjerovatno vam je to i često kvari.

Ako mlijeko trošite samo na kolače i kao dodatak kaviju, vjerovatno često piti možete li mlijeko zamrznuti? Dobra je vijest da može! Ovo vrijedi za svaki savjet mlijeka – svježe, dugotrajno ili ono na bazi bilja. Evo što trebate znati;

Kako zamrznuti mlijeko?
Ako ste zamislili samo gurnuti kartonsku mlijeku u hladnjaku, odmah odustanite od ideja. Dobro je mlijeko zamrznjeno u posebnoj posudi, plastičnoj. Mlijeko se širi kad se smrzava, što bi moglo dozvoliti pucanje kartona u kojem se nalazi i tako napraviti pravi nered u zamrzivaču.

U 40 dana izolacije, neprestano je pripremao ovo jelo jer je – genijalno!

Ideja je da mleko stavite u posudu – ili više njih, a ostavite nekoliko centimetra praznog prostora. Poslužite možete i plastičnu vrećicu za zamrzavanje namirnice. Ako ste kupili malo više mlijeka s namjerom da ga zamrznete, svakako da biste napravili prije isteka roka trajanja, najbolje dok je mlijeko svježe.

Kozje mlijeko, kivi, čaj od koprive & # 8230; Namirnice koje ublažavaju simptome alergije

Kako ga koristiti?
Može se održati do 3 mjeseca u zamrzivaču bez straha da se pokvari, iako je bolje iskoristiti što prije kako ne bi apsorbirao mirise druge namirnice koje jednako dugo stoje. Prije korištenja ga stavite u hladnjak da se otopi, što može trajati i cijeli dan – ovisi o količini. Najbolje je da se iskoristite u roku od par dana.

Kako se masnoće odvajalo zbog zamrzavanja možda je primijenjeno „mrvičastu“ teksturu mlijeka, ali je sasvim normalno. Iz tog razloga je bolje zamrzavati mlijeko s nižim postotkom masnoće.

Znate li kada je najbolje vrijeme za pitko mlijeko? Ne, nije jutro!

Kako biste pronašli jednu poznatu teksturu mlijeka, samo je dobro posujte ili stavite u blender. Ako niste zadovoljni teksturom i dalje, onda mlijeko koristite za pripremu kolača, kuhanja i napitke!

Znate li kako moćan lijek dobijete ako pomiješate mlijeko i žalfiju?

Kašalj je grčevita kontrakcija mišića, kojim se organizam oslobađa od sluzi, nagomilane u bronhijama i koja može biti infektivna. Dakle, kašalj – je pomoćnik kojem je neophodno pružiti podršku, piše uspesnazena.com! Rješenje ovog problema je u liječenju žalfijom.

mlijeko-zalfia

Zašto žalfija pomaže oslobađanju od kašlja?

Visoka efikasnost biljke objašnjava se sadržajem vrijednih eteričnih uja u njenim listovima, koja posjeduju antibakterijska i antiiflamatorno dejstvo. Takođe, u njihovom sastavu je mnogo fosforne kiseline, vitamina C, B1, P, tanina. Narodna medicina preporučuje da se kod suhog kašlja uzima odvar žalfije u mlijeku.

 

Mlijeko sa žalfijom protiv kašlja

Smatra se da takav napitak omekšava suv, naporan kašalj, rastvara sluz, stimulišući izbacivanje sluzi i olakšava iskašljavanje. Posjeduje antiseptičko antiiflamantorno dejstvo, doprinosi bržem oporavku.

Recept:

Neophodno je u šerpicu nasuti 250 ml mlijeka, dodati 1 supenu kašiku žalfije, nakon čega, na tihoj vatri, dovesti do ključanja.

Čim mlijeko proključa, odmah ga sklonite sa šporeta. U ovaj odvar dodajemo 1 kafenu kašičicu maslaca, poklapamo i ostavljamo da odstoji 15-ak minuta.

Nakon toga, odvar treba procijediti i dodati u njega 1 kafenu kašičicu meda i jednu kafenu kašičicu kurkume ( za decu – pola kašičice), i promješati. Ovaj odvar treba popiti cio, pola sata prije spavanja. Mirna noć bez napornog kašlja je zagarantovana.

Možete pripremiti nekoliko dana, dok ne osjetite olakšanje i lako iskašljamo sluzi iz bronhije. Prihvati da mogu koristiti djecu, tako i odrasle.

Ali, uprkos činjenicama je ovaj recept vrlo djelotvoran kod problema sa kašljem, i sami su ljekarni odabrali sugerišu da žalbu posjete odličnim iskašljavajućim efektom, trebate ponuditi određena ljetarska preporuka.

 NE TROŠITE NOVAC NA LIJEKOVE ZA VISOKI KRVNI TLAK I KOLESTEROL! Isprobajte ovaj stari prirodni recept

Na osnovnom premazu, ovaj napitak može zaustaviti laktaciju, pa tako i dojiljama ne preporučuje. Takođe, oprez i osobine koje su sklone bolestima bubrega i hipotenzije.

http://ordinacija.vecernji.hr/

You may also like...