Imate problema sa žuljevima?Riješite to prirodnim sredstvima.

Nakon pritiska ili trljanja, nastalo je žaljenje koje je zapravo podiglo kožu koja je ispunjena tekućinom.

Počinje sezonske otvorene cipele i sandala, potpetica i tenisice koje se nalaze na stopalicama, kratke čarape koje nekada nisu štitele od ruba obuće. Kako biste u potpunosti izbjegli ovaj problem, vjerovatno ćete imati ugodnu obuku koja odgovara vašem stolu, kao što će biti i adekvatne čarape koje će biti izložene tim rubovima.

Novu obuću nemojte nositi odmah po cijelom danu i svakog dana, već imate nekoliko sati dnevno. Na taj način neće svaki dan prestati podvrgavati neudobnosti nove obuke koji će postojati manji rizik od razvoja žene.

Osim udobne obuće i dobrog čarapa, također možete, što će biti primjetljivo na nekom dijelu stopala, postoji mogućnost razvoja žulje, postaviti tanke zavoj ili flaster kako biste mogli iskoristiti zaštitu, odnosno smanjiti trljanje koje će prouzročiti žulj. Sportaši su koristili bljeskalice i koristili samoljepljive vrpce iz prve pomoći.

Obuća sveža kao nova: Trikovi kako izbeći neprijatne mirise nogu ove sezone!

Ako se pokaže žulj, najbolje je izbjeći bilo kakav kontakt – pregovarajte prije nego što ste oprali ruke. Razlog toga je što se otvoreni žuljevi mogu vrlo lako inficirati i tako samo možete zagrijati cijelu situaciju.

AKO PLANIRATE SAMI “OPERIRATI” ŽULJ – DRŽITE SE OVIH KORAKA:
Očistite žulj sa vodom i sapunom od alkohola, odnosno dezinfekcijskim sredstvom.
Dezinficirajte iglu uz pomoć alkohola ili spomenutih sredstava i čiste krpice.
Izbušite iglom nekoliko rupica na rubovim žilima, a tekućinu očistite s čistim krpom ili gazom.
Namažite s antibiotskim veličinom i stavite gazu preko žulje, osigurajte ju flashterom.
Pričekajte nekoliko dana, maknite mrtvu kožu kako biste koristili sterilizirane škare.
Namažite s antibiotskim mašću i založite dok žulj ne prođe.
Žulj ako je friški samo lagano probuši skalpelom, lagano se istisne tekućine iz njega i ispere se hidrogenom za ispiranje rana te se stavi antibiotik u prahu ili spreju.Na kraju se stavi flaster da ne uđu prljavštinu i bakterije. Postupak se ponovi više dana kod kuće dok se ne pozivaju, objasnila je Ivana Buterina, vlasnica pedikerskog salona Fajfer u Zagrebu.

Osim ovog procesa, možete vidjeti i uz pomoć čajeva, posebno s zelenim čajem i kamilicom.

Zeleni čaj ima protupalna svojstva koja će pomoći bržem zacjeljivanju žuljeva. Skuhajte tri vreće zelenog čaja i dodajte žlicu, odnosno 5 grama, dodajte bikarbonu. Ostavite da čaj ohladi, a onda natopite žulj u njemu. Da biste mogli direktno staviti stopala u čaj ili ga natopiti uz pomoć gaze.

Na jednak način, bez ijednog bikarbona , možete koristiti čaj od kamilice ili možete lako pogledati žulj direktno ili uz pomoć gaze.
Pokušajte namazati s aloe verom koji će vam pomoći zacijeliti ranu.
Ako ne morate, ne uživajte u sebi i pobrinite se da žulj ima uvijek zraka!
Upravo zbog mogućih infekcija, savjetujte da se sami ne dirate, već ćete morati održati čistom i da će biti što duže na otvorenom zraku. Ako pukne, ne savjetuje se da će se kožica jer će djelovati kao “prirodni” flaster i zaštititi ostatak rane. Potrebno je samo često oprati ranu vodu i sapunom.

MOĆNIJI OD PENICILINA ZA BRISANJE INFEKCIJE U ORGANIZMU – „ČEŠNJAK SIRUP“ (PRIJEM)

Ordinacija.hr

You may also like...