Domaći sirup od oraha i meda – poboljšajte rad štitaste žlezde na prirodan način (RECEPT)


Uz pomoć svega dva sastojka moguće je napraviti sirup koji ima mnogo koristi za zdravlje. Ta dva sastojka su mladi zeleni orah i med, koji zajedno čine moćan spoj na kome će vam vaše telo biti zahvalno.

Naime, mladi zeleni orah, koji se nalazi između ostalog, bogat vitaminom C, spojen s medom postaje deo kombinacije koji pomaže boljem radu štitaste žlijezde, a uz to i pročišćavanju jetre, želje i krvi, ali i kod bolesti grla i respiratornog trakta.

Osim toga, redovna konzumacija ovog sirupa doprinijela je jačanju imuniteta, ublaživši tegobe uzrasta menopauzom, ali i pomoći kod gojaznosti. Pomoć kod anemije je još jedna od prednosti ove sirupa.

Potrebno vam je:
– 40 mladih zelenih oraha

– kilogram meda

Priprema:
Mlade zelene orahe operite i osušite, a onda ih isecite na polovine ili četvrtine. Isečene orahe stavite u teglu i prelijte medom. Zatvorena tegla zatvori nekadasnjih 40 dana na svetlom mestu. Mešavinu povremeno protresite, ali bez otvaranja tegle.

Tokom 40 dana u posudi će napraviti sirup tamne boje lekovit soku koji će orasi otpustiti u med.

Orahe zatvorite i izvadite iz sirupa koji je širok za upotrebu.

Dovoljno je svako jutro na prazan stomak uzimati jednu kašičicu mešavine koja najbolje čuva na hladnom i tamnom mjestu.

Napomena: Prilikom sečenja oraha na ruke stavite rukavice, jer će vam inače biti prsti pocrneti.

Med, đumbir, limun, orasi – lekovita mešavina za jačanje imuniteta (RECEPT)

Ojačajte organizam svih ukućana pomoću mešavina najzdravijih namirnica.

U vremenu širenja virusa najvažnije je raditi na osnaživanju organizacije i jan imuniteta. Za imunitet je jedna od važnijih stavki, pored mira i dobrog sna, hrana koja unosimo u organizam. Ova lekovita mešavina sadrži prirodne sastojke koji povoljno koriste na celokupnim organizacijama i jačaju ga. Priprema je vrlo jednostavna.

Potrebno vam je:
– 1 kg meda

– 4 limuna

– 300 g oraha

– 200 g šargarepe

– 150 g suvog grožđa

– 30 g đumbira

Priprema:
Đumbir i šargarepu oljuštite, limun dobro operite, pa iseckajte. Sve sastojke napravite u mašini za mezo, dodajte med. Dobro progovorite drvenom varjačom da masa postane ujednačena. Uzimajte tri puta dnevno po jednu kašiku pre jela.

https://www.yumama.com/

You may also like...