Aloe vera, eukaliptus, đumbir… Bilje koje će vam olakšati bol u zglobovima

Kako će se zglobovi podržati svakog našeg poretka, bilo kakva povreda može uticati negativno na naše kretanje.

Razna stanja mogu dovesti do boli u zglobovima, ali se često radi o prolaznom i uobičajenom stanju.

Liječnici će prepisati lijepe protiv upale i boli, ali kako će neki od njih dozrijeti i nuspojave, ako želite i mislite da je dovoljno, možete za olakšavanje boli koristiti prirodnu pripremu. O njihovom uticaju saznajte u nastavku teksta.

1. Aloe vera
Ova se biljka često koristi na način da se zatvori na kožu a ne jede. Koristi su već dugo kao tretman protiv ožiljaka, manjih opekotina … Kako se nalazi protuupalna svojstva, dosta je pogodno za pomoć kod bolnih mišića i zglobova. Nije dobro za samo jedan koji vježbanje svaki dan već i kod ljudi koji pate od osteoartritisa, starih ozljeda, rada, premjesti ili muška ožiljaka na koži. Biljka sadrži više od 75 aktivnih komponenti. Konkretno za bol u zglobovima aloa koristi tako da se biljka prisloni na bolno mesto i lagano se masira u kožu.

 

2. Eukaliptus
Koristi se bavi problemima s kožom, teškim ranom, groznicom, opeklinom, mišićima mišića ili problemima s dišnim stavljanjem, a ulje eukaliptusa nudi protuupalnu i analgetsku imovinu. Možete poboljšati cirkulaciju i poboljšati cirkulaciju.

Ovo ulje često koristi raznim kremama i uljima koje olakšavaju bol u zglobovima. Ako planirate koristiti, najbolje je prvo namazati mali dio kože kako biste provjerili jeste li alergični. Ako se ne pojave reakcije u vremenu od 24 do 48 sati, slobodno nanesite na boljem području zgloba.

3. Đumbir
U tradicionalnoj kinezi lijeva đumbir koristi se za poboljšanje cirkulacija, a može se koristiti svježe, osušeno, nariban ili u obliku ulja. Sušeni ili svježi korijen đumbira može olakšati bol u zglobovima te smiriti upalu kod osoba oboljelih od artritisa. Glavni sastojak, đinđerol ima jaka protuupalna svojstva i antioksidantna svojstva.

4. Zeleni čaj
većinom se slaže da je ovo najzdraviji napitak na svijetu, prepun antioksidanata, polifenola i nutrijenata koji sigurno pozitivno utječu na tijelo. Studija pokazuje kako još jedan antioksidant iz zelenog čaja epigalokatehin-3-galata (EGCG) blokira proizvodnju molekula koja dozvoljava ubacivanje zglobova kod osoba sa artritisom. Možete ga pitati, konzumirati tabletu, a koncentrirani zeleni čaj nam služi kako bi mogli dodati svako obroke ili napitku.

Detoks čajeva: Pomažu u mršavljenju, opuštaju, potiču metabolizam …

5. Kurkuma
Kurkumin je pigment žuti i predstavlja glavni sastojak kurkume, popularnog indijskog začina, slavenog zbog svojih protuupalnih sposobnosti. Istraživači su dobili 45 pacijenata s aktivnim reumatoidnim artritisom podijeljenim u tri skupine: jedni su uzimali 500 mg kurkumina dnevno, drugi 50 mg jednog nesteroidnog protuupalnog lijeka, 50 mg NSAID-a i kurkumin. Svi su ispitanici osjetili poboljšanje svojih simptoma, a nedan pacijent koji je uzeo samo kurkumin osjetili su najveći napredak, sigurne stručnjake, koja je studija objavljena u časopisu Fitoterapijska istraživanja.

Istaknuli su kako nisu zabilježeni štetni učinci uzimanja kurkuma, što je od velike važnosti, a što čini se često javljaju nuspojave pri korištenju nesteroidnih protuupalnih lijekova.

aa

You may also like...