Ova moćna biljka uništava spolne bolesti, upale i viruse

Porodica metvice može se pohvaliti jednom od najmoćnijih biljaka iz svojih redova.Timijan je biljka koja dolazi sa mediteranskih područja i uništava sve štetne bakterije, uzrokujući upale i iritacije.

 

Ova aromatična biljka uglavnom se koristi u obliku ulja ili kreme za kožu, u proizvodima za kuvanje ili za kuhanje. Međutim, najbolji način korišćenja timijana je inhalacijom jer tako najbrže uklanja probleme grla, nosa i pluća.

Timijan je vrlo popularan zbog brojnih antibakterijskih, antivirusnih, antibiotskih, fungicidnih, diuretskih i antiseptičkih svojstava.

Lako se bori s respiratorniminfekcijama, prehladama, astmom, grloboljom, kašljem, bronhitisom i upalom grla. U slučaju da bolujete od gingivitisa i drugih infekcija usta ili desni, koristite timjan za ispiranje usta ili kao pastu za zube.

Ukusan za jelo, dobar za zubi: Ksilitol – šećer koji preporučuje stomatologiju

Timijan je izvrsno sredstvo za čišćenje organizma i pomaže u uklanjanju svih toksina i kemikalija zarobljenih unutar tijela. Osim toga, ova biljka može pokrenuti proizvodnju bijelih krvnih zrnaca i tako ojačati imunitet.

Etično ulje od timijana dugo se koristi za dezinfekciju ruku prije operacije. Danas ulje timijana pomaže u liječenju suhog kašlja u borbi s depresijom, kroničnim umorom i nesanicom.

Ulje timijana može poboljšati cirkulaciju, povećati krvni tlak poboljšati memoriju i logičku sposobnost, ali ga uvijek treba koristiti umjereno je oprezom.

Pogledajte što vam još koristi ova moćna biljka, ako imate neku od sljedećih bolesti, svakako potražite pripremu od timijane.

djeluje kao prirodno sredstvo za dezinfekciju

pomaže u infekciji mokraćnog sustava i mokraćnog mjerenja

liječi vaginitis i Kandidu (Candidu)

liječi gljivice na noktima

ublažava ugrize insekata i iritaciju kože

pomaže u liječenju atletskog stopala

rješava problem akni i bradavica

stabilizira nepravilne mjesečnice

iskorjenjuje parazite

pomaže ozljedama kože da se brže oporave

smanjuje reumatski bol, sportske ozljede, bolove u mišićima, išiji, uganući, giht i artritis

podiže nivo omega-3 masnih kiselina u bubrezima, mozgu i membranama srčanih stanica

NEZABORAVITE PODIJELITI POST

Izvor: https: //receptibalkana.net/

You may also like...