Trebate li u perilici prati kuhinjske krpe s ostalom odjećom?

Jeste li i vi među onima koji u perilicu rublja ubace sve što im dođe pod ruku, a eventualno paze da ne stave crvenu s bijelom majicom?

To još može i proći kako-tako sve dok u istom pranju ne stavljate svoju odjeću i krpu s kojom ste upravo obrisali pod… Određene stvari ne peru se jedne s drugima, a posebno oprezni trebali bi biti s krpama za pod, krpama za čišćenje (pogotovo one kojima ste prali kupaonicu i kuhinju) te predmetima koji su kontaminirani tjelesnim tekućinama.

Ne zanemarujte pranje kistova i spužvica za šminku!

ISPIRANJE VODOM JE BITNO
Ovakve predmete obavezno perite odvojeno. Isto tako, prije nego ih stavite u perilicu, pokušajte ih što blje ručno isprati vodom. Ono što možete prati zajedno s odjećom su kuhinjske krpe i ručnici koji neće utjecati na ostalu odjeću.

Nećete vjerovati koliko često morate mijenjati kuhinjsku spužvu!

ŠTO S MRLJAMA?
Kod čišćenja mrlja s odjeće, nemojte ih previše trljati. Lagano utrljajte sredstvo protiv mrlja i stavite u perilicu.
Ne koristite previše deterdženta jer onda se odjeća neće oprati kako treba, a zbog viška sapunice prljavština bi se mogla zadržati na određenim mjestima koja se neće dobro isprati.
Izbjeljivač može biti koristan pogotovo kod tvrdokornih mrlja na krpama, ali ne pretjerujte s njim. I nikada ga ne stavljajte direktno na predmete koje perete.

Izvor:https://ordinacija.vecernji.hr/

You may also like...