OVU ŽITARICU NOVAK ĐOKOVIĆ JEDE SVAKOG DANA: Maksimalno jača imunitet i pomaže u regulisanju holesterola!

Ova žitarica sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne, za razliku od ostalih žitarica kojeNutricionisti naglašavaju da svakog dana na našoj trpezi treba da se nađe jedna šaka žitarica. Ovakav način ishrane je prevencija od srčanih bolesti, karcinoma, dijabetesa i drugih teških, hroničnih oboljenja, piše Lepaisrećna.

Za osobe kojima smeta gluten ili pate od celijakije, kao Novak Đoković, važno je da izaberu žitarice koje ga ne sadrže. Zato naš teniser bira kinou.

Ona sadrži više proteina, vitamina B, dijetalnih vlakana i minerala nego mnoge druge žitarice.

NE PROPUSTITE

Juhe sa žitaricama idealan je izbor ako želite vratiti najbolje formule

Ono što je bitno spomenuti jeste da kinoa sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne, za razliku od ostalih žitarica koje sadrže najviše tri. Čak su i Ujedinjene nacije prihvatile kinou kao superhranu.

Da sve bude još bolje, kinoa ne sadrži gluten i veoma je laka za varenje.

Kinoa je zapravo pseudo žitarica, jer se priprema, konzumira i sadrži jednake nutritivne vrednosti kao i žitarica, ali zapravo spada u porodicu trava.

Kinoa je bogata mnogim mineralima kao što su magnezijum, mangan, gvožđe, bakar, fosfor, cink, selen, kalijum i kalcijum koji su neophodni za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma.

Pored mnerala, sadrže i veliku količinu vitamina i to, vitamine B kompleksa i vitamin E. Takođe, sadrže i veliku količinu vlakana, pa povoljno deluju na metabolizam. sadrže najviše tri

Izvor:stil.kurir.

POGLEDAJTE  Crnu čokoladu jedite što češće: Sprečava smrtonosne bolesti, rak, demenciju, depresiju

About the author