Obuća sveža kao nova: Trikovi kako da izbegnete neprijatne mirise nogu ove sezone!

Kada dođe lepo vreme i počnemo da nosimo obuću na bosu nogu, mnogi se susretnu sa neprijatnim mirisom stopala. Evo kako da to sprečite

 

Bose noge i omiljene baletanke ili platnene patike, konačno su došli na red s toplim, gotovo letnjim temperaturama. Ali najveći problem mnogima stvara neprijatan miris nogu koji nastaje kada nosite obuću bez čarapa. A kako to izbeći ovoga leta?

Neprijatne mirise uzrokuju bakterije na nogama i svakako pažljivo operite stopala pre nego što bosonogi uskočite u obuću. Noge dobro osušite, posebno između prstiju.

Koristite puder za stopala koji će omogućiti da vam noge budu suve satima nakon nanošenja.

 

Nemojte nositi iste cipele ili patike na bosu nogu svaki dan. Tako će se zaista lako usmrdeti. Napravite pauzu od barem jednog dana, ako ne možete dva između nošenja.

 

Preko noći ostavite mlevenu kafu u aluminijskoj foliji u cipele. Mlevena kafa će “pokupiti” neprijatne mirise. Možete u cipele staviti i kore od pomorandže.

Unutrašnjost cipele povremeno prebrišite krpicom potopljenom u alkohol jer će ubiti bakterije i tako sprečiti širenje neprijatnog mirisa.

Izvor:https://receptibalkana.net/

You may also like...