CRNI DUD PROTIV DIJABETESA – KAKO SE PRAVI OVAJ LJEKOVITI ČAJ PROTIV DIJABETESA?

DA BI LIJEČILI DIJABETES UZ POMOĆ CRNOG DUDA PRIPREMITE ČAJ PO RECEPTU U TEKSTU ISPOD. CRNI DUD JE ZDRAVA NAMIRNICA, UKUSNA I ISKORISTIVA NA MNOGO NAČINA.

Crni dud može biti prirodna zamjena za šećer. Ovo je jako zdrava namirnica kako za ljude, tako i za domaće životinje.

Zreli i aromatični tamnoljubičasti plodovi jedu se svježi, prerađeni ili osušeni. Osušeni mogu zamijeniti šećer i zbog toga se melju i dodaju pri izradi slatkiša. Služe i za izradu sokova, kompota, želea, sirupa i drugih sličnih proizvoda. Od iscijeđenog soka dobiva se sirup koji podsjeća na med.

U Japanu se iz cvjetova duda izrađuje krema za odstranjivanje pjega i drugih nečistoća na koži. U narodnoj medicini svježe nedozreli plodovi daju se protiv proljeva, a zreli kao blagi laksativ.

Sok crnog duda djeluje antiseptično te se daje za lakše iskašljavanje, znojenje i mokrenje, kao i za ispiranje kod upale grla i usne šupljine.

U NASTAVKU PROČITAJTE KAKO SE PRAVI ČAJ ZA DIJABETIČARE

Od crnog duda se pravi ljekoviti čaj za dijabetes, pa pročitajte kako.

Donosimo vam recept za prirodni lijek od crnog duda, odnosno murve.

Priprema čaja od crnog duda: S pola litre kipuće vode prelije se 50 grama usitnjenog lista crnog duda i pusti 10 sati poklopljeno, uz povremeno miješanje.

Čaj se procijedi i pije preko dana.

U Kini je i kora duda poznata kao sastojak biljnih mješavina za liječenje dijabetesa, dok se u zapadnoj Europi i kod nas na Balkanu u iste svrhe koristi osušeno dudovo lišće koje se ponegdje kao prašak posipa po hrani (primjerice varivu).

Smatra se da crni dud djeluje protiv dijabetesa zbog vitamina B2 kojeg u njemu pronalazimo.

 

Izvor:https://receptibalkana.net/

About the author