Domaći lijek za djecu: Preko noći uklanja i najteži kašalj, te čisti pluća od nakupljene sluzi!

Svako je imao priliku da se susretne sa upornim kašljem, koji je vrlo neugodan, odličan ili širok u obavljanju nekih poslova. U takvim slučajevima tražimo bilo kakvo rešenje koje bi nam moglo pomoći da se rešimo tim kašljem. Uglavnom smo sada uzeli neke lijepe sa kojima smo mislili da ćemo riješiti kašlja, ali oni nemaju baš neke posebne nauke i olakšavaju tegobe samo na neko vrijeme.

Umjesto toga, koristite sve lijekove, mnogo bolje kada biste se pripremili za neke od prirodnih lijekova koji će imati pravo da djeluju ili da pomognu svom organizmu i riješite se kašlja. Obloge iz meda pokazatelja su fantastični i pomažu u uklanjanju kašlja, naročito kod dece!

Sada ćemo vam otkriti i recept kako ih pripremiti!

Potrebni sastojci:

domaći med

maslinovo ulje

brašno

Priprema:

Prvo treba pomiješati malu brašnu i maslinovo ulje i dobro umiješati, a zatim dodati i med. Smješteno dobro izmijenite kako biste dobili jedan smještaj, a zatim stavite salvetu. Preko postavite gazu.

Gazu postavite na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte ljepljivim trakom kako se ne bi pomicali, a da biste mogli cijelo vrijeme da djelujete. Ako ovo stavite djeci, onda treba tri sata prije nego što krenu na spavanje.

Nikada nije pojavila niti jednu neželjenu reakciju, tako da svako smejanje ovo koristi!

Izvor:https://receptibalkana.net/

You may also like...