DOKTORI JOJ NISU MOGLI POMOĆI: Izliječila je reumu sama, a sada je odlučila podijeliti svoj RECEPT!

Reuma ili reumatizam je pojam koji se odnosi na niz mišićno-koštanih oboljenja poznatih kao reumatske bolesti.

Ubraja se najčešće hronične bolesti, a prema statistici trećina svjetske populacije strpljenje od neke vrste ovog oboljenja. Većina reumatskih bolesti najčešće imaju zahvata kosti, zglobove, hrskavicu, tetive, mišiće i ligamente.

U nešto rjeđim oblicima zahvaćeni su i drugi dijelovi tijela poput kože i nekih unutarnjih organa. Reuma se javlja kod svih dobnih skupina, iako je učestalost veća između tridesete i pedesete godine života. Pogađa oba spola, iako žene u manjem postotku prednjače nad muškarcima.

Simptomi reume razlikuju se prema tipovima bolesti. Javljaju se postepeno, a tijekom razvoja bolesti može doći do njihovog povremenog izostanka, ali i do naglog i iznenadnog pojačanog manifestiranja.

Neki od najčešćih znakova reumatskih oboljenja:

– ukočenost i utrnulost mišića i zglobova

– crvenilo i otekline zglobova

– deformacija zglobova

– osjetljivost, bol i toplina zahvaćenih područja

– slabost udova

– umor i iscrpljenost

umor

Prati vas konstantan osećaj umora? Rešite se ovih nezdravih navika koje vas iscrpljuju!

Osim što uzrokuju bolove i otekline, reumatske bolesti za posljedicu mogu imati oštećenje zglobova, smanjenu pokretljivost, djelomičnu ili potpunu fizičku nesposobnost te u konačnici invalidnost.

Poznato je oko 250 vrsta reumatskih bolesti – od osteoporoze, preko različitih vrsta artritisa do sistemskih bolesti vezivnog tkiva.

Spomenut ćemo neke od najučestalijih.

Osteoartritis je najčešći tip artritisa. Ova reumatska bolest uništava zglobnu hrskavicu i kosti, što dovodi do boli, upale i oštećenja zglobova.

Podjednako obolijevaju muškarci i žene, a najraširenija je među starijom populacijom. Osteoartritis pogađa uglavnom vrat, donji dio leđa, prste, kukove i koljena.

Reumatoidni artritis je upalno sistemsko oboljenje prilikom kojega imunološki sustav napada vlastita tkiva koja okružuju zglobove.

POGLEDAJTE  Paradajz ima neverovatnu moć da izleči celo telo: Evo kako!

Kod ove vrste reumatizma najčešće su zahvaćeni zglobovi šaka i stopala, ali nerijetko i ostalih dijelova tijela.

 

Reumatoidni artritis je prepoznatljiv po simetričnoj upali, što znači da se bol i oteklina istovremeno javljaju na zglobovima oba ekstremiteta.

Sistemski eritemski lupus

Sistemski eritemski lupus (SLE) se kao i reumatoidni artritis ubraja u autoimuna reumatska oboljenja.

U ovom slučaju borba imunološkog sustava je usmjerena protiv zglobova, tetiva i drugog vezivnog tkiva, ali i mnogih organa kao što su koža, bubrezi, pluća, srce, krvne žile, mozak.

Ova bolest se u najvećem postotku javlja u tridesetim godinama života, iako od nje mogu oboljeti i djeca kao i starija populacija.

Cikorija leči 30 bolesti: Reguliše holesterol, smanjuje stres i nervozu, reguliše probavu!

Giht se javlja se kao posljedica taloženja kristala mokraćne kiseline u zglobovima, koja se kod zdravih osoba prirodno eliminira iz organizma urinom.

Ova bolest učestalija je kod muške populacije, a kod žena se javlja u nešto manjem postotku i to najčešće u starijoj životnoj dobi.

Najčešće su pogođeni zglobovi koljena, nogu, ruku i lakta.

Ako se spomenute tegobe pojave na zglobu nožnog palca, tada se s potpunom sigurnošću može potvrditi da se radi upravo o gihtu.

Osim genetske predispozicije istraživanja su utvrdila i niz vanjskih faktora odgovornih za nastanak reumatskih oboljenja.

U njih se ubrajaju fizička neaktivnost, neadekvatna ishrana, prekomjerna tjelesna težina, pušenje, konzumiranje alkohola, ozebline, čest i dugotrajan boravak u vlažnim ili klimatiziranim prostorijama.

Dokazano je da se urednim načinom života i odbacivanjem navedenih štetnih životnih navika u znatnoj mjeri može prevenirati pojava kao i ubrzan razvoj većine reumatskih bolesti.

Nadalje, pravilna edukacija o simptomima reumatskih oboljenja je od velikog značaja za svakog bolesnika.

Iako se simptomi razlikuju od bolesti do bolesti, postavljanje rane i točne stručne dijagnoze u znatnoj mjeri će doprinijeti ublažavanju simptoma i usporavanju napretka bolesti.

Ne odlaži, uoči rano: Ako se REUMATOIDNI ARTRITIS ne prepozna na vreme polovina obolelih postaju invalidi

Liječenje reume

POGLEDAJTE  Kajenski papar - jača cirkulaciju, dobar je za probavu, pomaže kod mršavljenja..

Svako od reumatskih oboljenja ima različite uzroke koji zahtijevaju i različito liječenje.

Reumu možete liječiti i držati pod kontrolom:

– uvođenjem zdrave i adekvatne prehrane bogate svježim voćem i povrćem

– bavljenjem primjerenim fizičkim aktivnostima

– primjenom raznih metoda relaksacije

– odbacivanjem štetnih navika poput pušenja i konzumiranja alkoholnih pića

– korištenjem djelotvornih prirodnih pripravaka

Poseban naglasak se stavlja na suzbijanje upalnih promjena koje, ako se adekvatno ne liječe, mogu rezultirati i teškim invaliditetom.

Prirodne metode liječenja poput akupunkture, kiropraktike, aromaterapije mogu biti od velike pomoći za usporavanje razvoja bolesti kao i za ublažavanje njenih tegoba.

Jedna čitateljka odlučila je sa svim podijeliti svoj recept koji je njoj pomogao.

Često je išla doktorima želeći se na reumu, ali oni joj nisu pomogli.

djetelina2

 

Riješila je da uzme stvar u svoje ruke i otkrila svoj čudotvorni recept.

Potrebno je:

– 1 litar destilovane vode
– 2 kg livadskog pravog meda
– 250 g suhe djeteline lucerke

djetelina2

Priprema:

Vodu i djeteline lucerke kuhati sat su vrmene na laganoj vatri, a zatim procijediti. Procijeđenu smjesu pomiješati sa medom. Preporučuje se uzimati 3 puta na dan, po 2 kašike, poslije jela.

Izvor:https://receptibalkana.net/

About the author