GENIJALAN TRIK NEUROHIRURGA: Sprečava propadanje mozga, smanjuje rizik od Alchajmera, poboljšava pamćenje!

Jedini ispravni saveti koje biste trebali da pratite, kada je reč o zdravlju mozga, dolaze od neurohirurga. Oni provode dane u proučavanju sive mase i sigurno znaju šta je najbolje
Kada su misli opterećene sa mnogo stvari postaje teško da zapamtite neke jednostavne stvari, kao na primer gde ste spustili ključeve, telefon ili da li ste isključili peglu.

Razlog zašto ne pamtimo je taj što u mozgu skladištimo puno nepotrebnih informacija i tako ga opterećujemo, pa nam iz tog razloga memorija slabi. Sve to može da poveća i rizik od Alchajmerove bolesti i ubrzava propadanje mozga.

Naučnici savetuju da sledeći put kada ostavite neki predmet negde, stvorite jasnu sliku tog mesta u svojoj glavi.

Obratite pažnju na okruženje, da li je podloga na kojoj ste ga ostavili stakena ili od drveta, kao i koje je boje. Da li postoji neki predmet još u okolini. Što više detalja zapamtite, lakše ćete kasnije pronaći predmet, a na taj način ćete i “vežbati” mozak i poboljšati memoriju, a samim tim i smanjiti rizik od nastana Alchajmerove bolesti.

IMUNOLOG UPOZORAVA – Dobro pogledajte svoje lice: Ove promene mogu da ukazuju na ozbiljna oboljenja!

Mozak, Tumor na mozgu

Mozak, Tumor na mozgu


foto: Shutterstock
Još jedan zanimljiv trik:

Rut Proper sa Američkog univerziteta u Montklairu smatra da snažan stisak desne šake u vreme pamćenja informacija pomaže da se one bolje urežu u memoriju.

Naučnici ovo pripisuju činjenici da se u trenutku stiskanja šake aktiviraju područja mozga povezana sa pamćenjem. Objašnjavaju da stiskanje desne šake aktivira levu hemisferu mozga koja je odgovornu za kodiranje sećanja.

(Stil.kurir.rs)

You may also like...