Evo zašto bi bolesni trebalo da jedu bundevu!

Nakon ovoga sigurno ćete konzumirati pulpu i seme bundeve koji su puni korisnih sastojaka

 

Nauka je pokazala da je jedan od jesenjih plodova veoma lekovit. Reč je  tikvi ili bundevi . Češće bi trebalo konzumirati pulpu i seme bundeve koji su puni korisni sastojci.

 

Plod bundeve  se u narodnoj medicini preporučuje kao  diuretik , za izbacivanje suvišnih voda iz organizma, naročito ljudima koji boluju od reume, gihta ili upale bubrega.

 

Za  gojazne osobe  bundeva je odlična dijetalna hrana, kao i za  dijabetičare . Ali, ne sme se zaslađivati ​​tokom priprema. Odlična je i za osobe s oboljelima želuca i tankog creva ili one koja pate od krvavih proliva.

 

Kao sredstvo protiv  dečijih glista  u narodnoj medicini koristi se  seme bundeve . Mogu ga uzimati i deca od dve godine, trudnice, dojilje i stariji, kao i oni s bolesnim jetrom.

Potrebno je ujutro, na prazan želudac pojesti istučane sjemenke s malo mede. Za malu decu preporučuje se 30 do 50 grama, a veća od 30 do 150, a za odrasle količine semenki od 300 do 400 grama. Takođe, posle ove terapije, preporuka je – ne jesti par sati.

 

Seme bundeve  olakšava tegobe kod bolesnika sa prostatom i tada ga treba svakodnevno konzumirati, pritom kod guljenja treba paziti da se ne ukloni  zelenkasta pokožica  na meni, u kojoj se nalazi najviše lekovitih sastojaka.

Izvor: https://receptibalkana.net/

POGLEDAJTE  Prijeki lijek protiv kašlja. Prost za napravit a vrlo efikasan

About the author