IZGLED HRANE GOVORI ZA KOJI DIO TIJELA JE DOBRA – OBRATITE PAŽNJU

Hrana koja dolazi isključivo iz prirode često nalikuje na određene dijelove našeg tijela. Prema starim vjerovanjima upravo oblik otkriva za što je posebno dobra i ljekovita

12 vrsti hrane koja svojim oblikom pokazuje za koji dio tijela je dobra i na koji način djeluje:

1. Grejp – dojke

Grejp, naranča i ostali agrumi iznutra podsjećaju na ženske mliječne žlijezde u grudima, a pomažu cirkuliranju limfe kroz dojke. Grejp sadrži limonoid za koji je otkriveno kako štiti od raka.

2. Orah – mozak

Orasi su od davnina poznati kao hrana za mozak. Dobar su izvor omega-3 kiselina i imaju više antioksidansa, folne kiseline (vitamina B9) i vitamine E od ostalih orašastih plodova.

foto: Dreamstime

3. Mrkva – oči

Nakon što prerežete mrkvu, možete vidjeti kako njezina unutrašnjost nalikuje oku, preciznije zjenici. Beta-karoten iz mrkve (koji joj daje narančastu boju) pomaže u održavanju zdravog vida, štiti od makularne degeneracije (degeneracije žute pjege) i razvoja katarakte (sive mrene), otkriva The Earth Child..

4. Celer – kosti

Lišće celera podsjeća na kosti, a celer sadrži silicij koji je dio onoga što kostima daje čvrstoću. I jedan detalj – kosti sadrže 23 posto natrija, a jednak postotak nalazi se i u celeru.

5. Rajčica – srce

Prerežete li rajčicu vidjet ćete kako podsjeća na presjek srca – ima “klijetke i pretklijetke”. Ona ima više likopena od drugog voća a to je odlična hrana za srce i krv. Likopen dokazano smanjuje rizik od srčanih bolesti. Rajčica ima i puno C vitamina što je, također, važno za zdravlje srca.

6. Gljiva – uho

Presjek gljive nalikuje na uho, a one su prepune vitamina D koji je nužan za sprječavanje gubitka sluha. Zato, ne želite li nositi slušni aparat, jedite gljive.

7. Avokado – maternica

Oblikom podsjeća na maternicu i grlić maternice, a istraživanja su pokazala kako doprinosi ravnoteži hormona u tijelu i sprječavanja raka grlića maternice. Upravo koliko treba djetetu da se razvije u maternici – devet mjeseci, toliko je potrebno avokadu da iz cvijeta postane plod.

8. Đumbir – želudac

Stoljećima se koristi kao lijek za želudac, a dokazano i pomaže probavi. Također, njegov glavni sastojak – gingerol odličan je u borbi protiv mučnine i povraćanja.

9. Grožđe – pluća

Grožđe nalikuje alveolama u plućima koje omogućavaju prolazak kisika u krvotok. Prehrana bogata grožđem pomaže u borbi protiv raka pluća. Njegove sjemenke sadrže kemikaliju proanthocyanidin koja smanjuje jačinu napadaja kod astme uzrokovane alergijom.

10. Slatki krumpir – gušterača

Ova vrsta krumpira pomaže gušterači tako što stabilizira razinu šećera u krvi. Uz to, bogat je vitaminom B6 koji usporava rast raka gušterače.

11. Grah – bubrezi

Za grah kažu da liječi bubrege i pomaže njihovom normalnom radu. Kada pogledate grah, on zaista ima oblik bubrega.

 

Izvor: https://receptibalkana.net/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...