NAPRAVITE SVOJE KISELO MLEKO. ALI MALO DRUGAČIJE

Krenula sam sa klasičnim pravljenjem, skuvala mleko (1,5 litra). Kupujem sveže domaće mleko na pijaci. Ostavila da se blago prohladi, pripremila čašu kiselog mleka – onu veću – mislim da je 400 ml -u posebnoj činijici, gde sam ga izmenio sa par kutlača mleka… i tada sam sinulo !!!
Zašto da ne probam da aromatizujem ?!

 

Odmah sam krenula ka bosiljku, pošto mi je možda čak i omiljen začin, i otkinula listova za puuunu šaku. Oprala, isečkala na krupno i ubacila u mešavinu mleka i kiselog mleka. Potom sam rešila da dodam i djumbir u celu priču.

Ubacila sam dve kašičice djumbira u prahu i sve baaaaaš dobro izmešala. Pokrila posudu krpom, pokloncem, zavila u dve veće krpe i ostavila da se na sobnoj temperaturi zakiseli preko noći.

Jutros je usledilo potpuno oduševljenje kada sam ga isprobala !!! Ukus fenomenalan, tako da se lepo stopili bosiljak i djumbir sa kiselim mlekom, da nema pojma !!!

 Isprobajte obavezno, nećete se pokajati !!

 PS Pretpostavlja da se aromatično kiselo mleko može napraviti i sa suvim bosiljkom ukoliko nema trenutno sveža. Ili sa nekim drugim biljem, po izboru. Budite kreativni.

izvor: hronokuhinja.rs

You may also like...