KAKO DA SE OSLOBODITE NEPRIJATNOG ZADAHA?!

Loš zadah uzrokuju isparljivu sumpornu jedinjenju koja nastaje uslijed aktivnosti bakterija koje nastaju usta…

Iako će žvaka ili mentol bombona donekle poboljšati stanje, ovo rješenje je kratkog daha. Pranje zube je vrlo bitno, ali nije i najbitniji korak, navode brazilski naučnici. Ono što vam je potrebno jeste kompletna strategija.

Loš zadah uzrokuju isparljivu sumpornu jedinjenju koja nastaje uslijed aktivnosti bakterija koje nastaju usta. Njihovo prisustvo može prouzrokovati nastanak karijere, infekciju i mnogobrojnih drugih oboljenja.

Ali, prema istraživanju objavljenom u časopisu Clinical Parodontology, najveći problem predstavlja jezik. Naime, ova velika oblast ispunjena je velikim brojem pukotina i udubljenja koja predstavljaju idealno okruženje za prekomjerno razmnožavanje mikroorganizama.

Zato i ne čudi što su u zasebnim studijama naučnici iz Japane ustanovili da naslage na jeziku imaju najveći utjecaj na nastanak isparljivih sumpornih jedinjenja. To, također, objašnjava zašto je neprijatelj dah najjači ujutru, s obzirom na to da se preko noći naslage gomilaju na jeziku.

DA BISTE SE RIJEŠILI NEPRIJATNOG ZADAHA PRIDRŽAVAJTE SE SLJEDEĆIH SAVJETA:

1. Održavajte visoki
jezik Jezik možete čistiti plastičnim vlaknima ili specijalnim naborima na poleđini četkica za zube. Nabori svakako predstavljaju bolju opciju, jer plitki plastični reljef omogućava efikasnije mehaničko uklanjanje naslaga na jeziku, za razliku od četkanja, što bi moglo prouzrokovati dublje zavlačenje bakterije u nabore jezika.

2. Koristite zubni konac najmanje dva puta dnevno
Na taj način uklonite sitne čestice hrane čije truljenje uzrokuje nastanak sumpornih isparenja.

3. Redovno hidrirajte usta
Nedovoljna količina pljuvačkih uzrokuje taloženje naslaga kojima bakterije počinju da se hrane, a zatim i prekomerno razmnožavaju, kao rezultat nastaje isparljiva sumporna jedinjenja.

Izvor: https: //receptibalkana.net/

You may also like...