ČAJ OD LISTOVA SMOKVE LEČI MNOGE OPASNE BOLESTI

Opšte je poznato da šolja toplog čaja povoljno deluje na naš organizam. Stručnjaci nam preporučuju novu vrstu čaja koja se izdvaja po svom blagotvornom dejstvu na naš organizam. Oni ističu pozitivna svojstva čaja od lista smokve i navode da pomaže u lečenju mnogih bolesti.

Naučnici veruju da ovaj čaj može u potpunosti izlečiti neke opasne bolesti. Listovi smokve su delotvorni protiv kancera i šećera. Regulišu nivo insulina i holesterola u krvi, sprečavaju dijabetes i smanjuju otpornost na insulin. Stručnjaci veruju da čaj od lista smokve može u potpunosti da izleči dijabetes.

Takođe, ovaj čaj je dobar za regulisanje nivoa triglicerida, odnosno telesne masti. Trilgliceridi su veoma bitni za normalno funkcionisanje velikog broja organa, ali ako se skladište u tkivima, mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Povišen nivo triglicerida znači i veću mogućnost da će se javiti neko srčano oboljenje i gojaznost.

Takođe, čaj od lista smokve reguliše krvni pritisak i sprečava pojavu kardiovaskularnih bolesti. Jednu šolju ovog čaja dnevno je dovoljna da spreči ili čak i izleči probleme respiratornog trakta, kao što je bronhitis.

Priprema ovog napitka je jednostavna i brza, i ne zahteva neke posebne sastojke. Sve što vam je potrebno jeste voda i nekoliko listova smokve. Zagrejte vodu do ključanja i dodajte listove smokve. Ostavite da vri 15 minuta, a zatim sklonite sa vatre i procedite.

Pomoću smokvinih listova možete čak sprečiti pojavu čira ‒ potrebno je samo da sažvaćete jedan list svako jutro. Ova navika bi mogla da vam pomogne i u regulisanju telesne težine.

 

U ovom vremenu kada se živi brzo i nezdravo, postaje gotovo neophodno da ugodite sebi i učinite nešto dobro za svoje zdravlje. Pripremite ovaj čaj i uživajte u njegovom ispijanju, a pozitivni efekti na vaš organizam neće izostati.

You may also like...