VOLIO JU JE, ONA MU JE RODILA DVOJE DECE, A NAPUSTILA GA ZBOG NEVERSTAVA: Ovo je prva žena Radeta Šerbedžije!(FOTO)

Slavni glumac se oženio veoma mlad, i iz tog braka ima dvoje dece, a svoju prvu suprugu iz milošte je zvao – belerina…
Glumca Radeta Šerbedžiju pripadnice lepšeg pola uvek su smatrale vrlo privlačnim muškarcem, a u prvi brak stupio je veoma mlad, kada su on i njegova izabranica imali jedva 23 godine.

Njeno ime bilo je Ivanka Cerovac, a od milja ju je zvao svojom balerinom.

Te 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Bila je to prava, iskrena mladalačka ljubav, ali, mada su bili srodne duše, nije im bilo suđeno da njihov brak opstane.

Prve godine obeležili su i njihovi prvi profesionalni uspesi. Šerbedžija je brzo dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg”, a Ivanka je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Dobili su dvoje dece – 1971. godine rodio im se sin Danilo, koji je ime dobio po Radetovom ocu, a dve godine kasnije i ćerka Lucija.
Rade je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava.

Zanimljivo je da je Šerbedžija u stihovima priznao svoju krivicu. U pesmi “Hamlet mašina”, koja je nastala 1992. godine, pisao je o “veš-mašini” koju je posle venčanja kupio svojoj voljenoj.

– Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti… – napisao je Rade.

Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je i zbirku pesama u kojoj je napisao dirljive stihove: “od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid”.

Bivši supružnici ostali su prijatelji i posle razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života. Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece: Milicu, Ninu i Vanju.

https://stil.kurir.rs/

 

You may also like...