Očistite vlagu iz vašeg doma: Uz pomoć malih trikova rešite se velikih zdravstvenih opasnosti!

Postoji nekoliko rešenja za uklanjanje ružnih i nezdravih tragova buđi

 

Plesni mogu biti vrlo opasne po zdravlje ljudi, a proleće je idealan period da ih se zauvek otarasite.

 

Bilo da se vlaga stvorila zbog pukotine u zidovima, vode koja je probila kroz loše cevi ili sušenja veša u zatvorenoj prostoriji, ona ostavlja vidljive posledice: zidovi postaju prekriveni crnim tačkicama ili ružnim mrljama.

 

Postoji nekoliko rješenja za uklanjanje ružnh i nezdravih tragova buđi:

 

Hidrogen-peroksid

 

Upotreba hidrogen-peroksida je zaista široka, a najpoznatiji je po svojoj moći izbeljenja. Tako ga možete upotrebiti za uklanjanje buđi sa zidova, au tome će vam biti potreban tropostotni vodonik. Priprema je jednostavna – sipajte ga u bocu sa raspršivačem, a potom ga nanesite po delovima zida koje je zahvatila plesan. Nakon deset minuta, nežno prebrišite površinu.

 

 

Alkoholno sirće vam takođe može pomoći u saniranju zidova na kojem se stvorila vlaga. Princip je isti, treba da ga sipate u bocu i raspršite po „kritičnim mestima”. Sačekajte da deluje.

 

Soda bikarbona

 

Sodu bikarbonu se pomiješa sa alkoholnim sirćetom i nežno istrljajte površine zahvaćene vlagom i buđu.

 

Ulje čajevca

 

Ovo ulje će odlično izvršiti dezinfekciju, što je veoma važno kada sanirate ovakvu vrstu štete. Sve što treba da uradite jeste da pomešate dve kašičice ulja sa 45 ml vode, a potom dobijeno sredstvo sipate u bočicu. Sada ga raspršite po zidu i sačekajte da se osušite.

 

izvor: https://receptibalkana.net/

You may also like...