Izbacite katran i sluz iz pluća: Izlečite disajne puteve na prirodan način! (PRIMANJE)

Zdrava pluća znači imati zdravo telo. Stoga vodite računa kada dišete, koji vazduh unosite u svoje telo

Čišćenje pluća omogućava čišćenje ovog važnog organa od katrana i toksina, smanjuje rizik od infekcija i raka, povećava kapacitet pluća i poboljšava opće zdravlje respiratornog sistema.

Čišćenje pluća posebno se preporučuje aktivnim i pasivnim pušačima te ljudima koji žive u područjima sa zagađenim vazduhom. Postoje četiri osnovne metode uz pomoć kojih možete očistiti pluća.

1. Vežbe disanja

Vežbe disanja su jedan od najboljih načina čišćenja pluća. Ne mislimo na obično “duboko” disanje – potrebno je puno više od toga da bi se pluća dobro očistila. Postoji više vrsta vežbi za detoksikaciju pluća. Opisaćemo samo jednu od njih.

Ova vežba će temeljno očistiti pluća, i ako radite ujutro, kada je vazduh čist i svež, osiguraćete odličan početak dana.

Zauzmite stojeći položaj. Budite opušteni. Držite ruke sa strane i noge malo razdvojene. Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite kroz nos.

Sada udahnite kroz nos i polako izdahnite kroz usta, sve dok više ne možete izdahnuti… Ali, ne zaustavljajte se ovde, jer u stvarnosti u plućima je preostalo još mnogo ustajalog vazduha. Jedan deo vazduha uvek ostaje u plućima i ne menja se, dok dišemo. Sada, naterirajte vašu dijafragmu da izdahne sav taj vazduh iz pluća uz pomoć dahtanja. Nekoliko puta izdahnite “ha… ha… ha…” kroz usta – sve dok ne osetite da u plućima više nema vazduha. U tom trenutku ćete osetiti kako se vaš stomak uvukao unutra. Kroz nos polako udahnite sveži, čisti vazduh u prazna pluća.

Napunite pluća vazduhom do kraja, a zatim zadržite dah 5 sekundi, polako brojeći 1, 2, 3, 4, 5. U ovom trenutku, kiseonik je napunio pluća i svaku ćeliju u telu!

Opet izdahnite kroz usta, sve dok više nema vazduha i ponovite “ha… ha… ha…” da bi isterali preostali vazduh iz pluća.

Vratite se na korak 4: Ponovite vežbu onoliko puta koliko vam se to sviđa.

Pored toga što čista pluća, ova vežba ima i drugu dobrobit – Vaš stomak će vremenom postati čvrst i ravan.

2. Inhalacije eteričnim uljima

Redovno (2-3 puta nedeljno) radite inhalacije s eteričnim uljima eukaliptusa, nane, ruzmarina ili majčine dušice. To će vam pomoći da brzo očistite pluća od toksina i viška službe.

Za takvu inhalaciju nije potrebno kupovati poseban uređaj. Jednostavno zagrejte veliki lonac vodom iu njega dodajte par kapi prirodnih eteričnih ulja. Udisanje tople pare sa prijatnim uljima je i opuštajuće i odmah će olakšati probleme sa disanjem.

Može se koristiti samo za detoksikaciju pluća, nego i kod gripa, prehlade, bronhitisa, laringitisa i drugih respiratornih tegoba.

3. Korekcija ishrane

Poput svih drugih vrsta čišćenja organizma, čišćenje pluća uključuje korekciju ishrane. Zdrava ishrana je bitna jer pokreće prirodne mehanizme čišćenja tela i jača imunitet. Tokom čišćenja preporučuje se da unosite više vode, voća i povrća. Neke namirnice posebno doprinose zdravlju pluća.

Čili – ljuta hrana poput čilija pomaže u razgradnji viška služba u plućima i uopšteno u organizmu. Upravo zato, kada jedete ljutu hranu, možete da osetite kako Vam odmah počinje curiti nos. Na isti način ljuta hrana djeluje i na višak sluzi i katrana u plućima, koristi vaš organizam da ih lakše eliminiše.

Voda – Da, obična voda je najbolje sredstvo za čišćenje organizma! Pokušajte da izbegnete gazirane sokove, kafu ili alkohol. Dajte prednost običnoj čistoj vodi. Dobra hidratacija je ključna za zdravlje i ubrzava proces čišćenja od toksina.

Luk – ova univerzalna biljka je bogata mnogim važnim nutrijentima. Sprečava nastanak mnogih bolesti, uključujući rak i infekcije pluća, pomaže u razgradnji službi i izbacivanju toksina iz organizma.

4. Biljke koje pomažu u uklanjanju katrana, toksina i viška službe

 

Potočarka

Mnogi alternativni lekari smatraju potočarku nezaobilaznom u procesu čišćenja pluća. Od potočarke je ispravna jednostavna i ukusna supa, koja efikasno čisti pluća od toksina. Ovu supu konzumirajte 2 puta mesečno, posebno aktivni i pasivni pušači.

Supa od potočarke: 1 kg potočarke (cvetovi i stabljike); 2 čaše urmi; 4 čaše vode.

Priprema: Sve sastojke stavite u lonac na laganoj vatru. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte najmanje 4 sata. Ako se na površini supe stvara pena, uklonjena je kašikom. Nakon što je supa gotova, začinite je prema vašoj želji. Ova supa je jako fina. Možete servirati s pirinčom i drugim jelima.

Napomena: vrlo je bitno koristiti tačan omer namirnica i kuhati supu najmanje 4 sata. Nakon takvog kuvanja supa postaje ukusna, hranljiva i korisna za detoksikaciju pluća.

Đumbir

Đumbir je moćno sredstvo za detoksikaciju pluća. Možete ga koristiti na više načina. Čaj od korena đumbira sa limunom olakšava disanje i pospešuje eliminaciju toksina iz disajnih puteva. Možete napraviti i toplu kupku s prahom od đumbira. Trajanje kupke bi trebalo biti 20 minuta. Kupka podstiče proces otvaranja pora i znojenja, što pomaže eliminaciji toksina. Para, koju udišite, ulazi direktno u disajne puteve, olakšava proces disanja i pročišćavanja pluća.

Uz svaki obrok pojedite mali komadić đumbira. Da biste poboljšali Vašu probavu, ai doprineće procesu čišćenja organizma.

divizma (Verbascum thapsus)

Čaj od divizme donosi olakšanje osobama čija su pluća zapušena toksinima i katranom, što je uobičajena situacija kod pušača. Budite pažljivi da dobro procedite čaj – malene dlačice na lišću divizme mogu imati iritirajuće djelovanje ako ih progutate.

Uva ursi i podbel (Tussilago farfara)

Nakon prestanka pušenja bitno je očistiti pluća od svih toksina koji nose potencijalni rizik od raka. Podbel i uva ursi su vrlo popularni među pušačima jer omogućavaju takvu vrstu detoksikacije. I ne samo to – ove biljke jačaju i neguju celi respiratorni sistem.

Ostale biljke

Macina trava, kopriva, koren lotusa, piskavica, eukaliptus, goldenseal i nana su takođe vrlo korisni kod detoksikacije pluća.

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...