IMATE LI SIVU, ISPUCALU KOŽU NA LAKTOVIMA?Ovaj Simptom Ne Smijete Zanemariti.

Trenje ili prtisak na laktove obrazuje nagomilavanje debele i mrtve kože što prouzrokuje da ona pocrni. Bilo koja osoba, bez obzira na boju kože, može da ima tamne i suve laktove. Ako se tamne fleke na laktovima javljaju bez objektivnih razloga, trebalo bi da posetite dermatologa, jer one mogu da ukažu na ne tako bezazlene poremećaje u telu.

Koji su to objektivni razlozi? Ako se snažno i neprestano naslanjate na sto laktovima, ili nosite garderobu od grubih tkanina, pa iritirate ova područja ili, pak, ne održavate higijenu…

Međutim, uzrok ovih tamnih fleka mogu biti i sledeća stanja:

Disbakterioza – u ovom stanju se javljaju poremećaji u crevnoj mikroflori, telo teško apsorbuje hranljive materije, vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje celog organizma, uključujući i kožno tkivo.

U slučaju crevne disbioze, dolazi do povećane suvoće i promene boje kože na zglobovima lakata.
Psorijaza – na prevojima lakta i kolena formiraju se grupe neravnina na koži. One su preterano suve, često ispucale, crvene ili tamnije boje. Obično se pojavljuju na mestima koja su često izložena trenju ili pritisku.

Hipovitaminoza – nedostatak osnovnih vitamina A i E, neophodnih za zdravlje kože, dovodi do dehidratacije tkiva. Posle toga, koža postaje tanka, postaje suva, puca, a na laktovima koža izgleda “mrtvo”, dobija sivkastu nijansu.

Dijabetes – često se javljaju i kod šećerne bolesti, kad je šećer loše regulisan, posebno u slučaju hiperglikemije (povišen nivo glukoze u krvi), kada postoje poremećaji metabolizma proteina, masti ili minerala.
Hipotiroidizam – javljaju se u slučaju bolesti štitne žlezde, kada se proizvodnja hormona ove žlezde smanjuje. Ponekad se naziva i sindrom prljavih lakata.

Sve ove bolesti mogu izazvati promene u boji laktova, gruba područja kože na lakatnim prevojima.

Sedam prirodnih preparata za tamne i suve laktove:

POGLEDAJTE  Dehidracija, grčevi, nepravilan rad srca: Simptomi nedostatka elektrolita i kako da ih nadoknadite prirodno!

Soda bikarbona i mleko

Kurkuma, med i mleko

Šećer i maslinovo ulje

Limun i med

Maslinovo ulje

Aloe vera

Sirće i jogurt.

IZVOR:https://recipes-advices.com/

You may also like...