DODALA JE JEDNU NAMIRNICU U KISELO MLEKO I DOBILA ELIKSIR MLADOSTI: Zbog brojnih beneficija konzumiranja ga svaki DAN!

Rusi su poznati kao ljubitelji fermentisanih mlečnih proizvoda kao što su jogurt, kefir i  kiselo mleko  jer su potvrdili svoju delotvornost u dugovečnosti svojih predaka s Kavkaza koji su ga jeli u ogromnim količinama.

Kravlje mleko

Zbog probiotskih kultura kravlje kiselo mlijeko pogodno je za liječenje problema s varenjem. Kravlje kiselo mlijeko ima pozitivne efekte na poboljšanje imuniteta i jačanje cjelokupnog organizma. Sprečava bolesti srca i krvnih sudova, a može pomoći kod različitih kožnih oboljenja, ekcema i paradentoze. Sposobnost ublažavanja simptoma  PMS-a i delotvorno je u borbi sa nesanicom. Naročito je preporučeno u ishrani starih osoba i dece jer je širio nastanak anemije.

Zbog probiotskih kultura kravlje kiselo mleko pogodno je za lečenje problema sa varenjem foto: Pixabay.com

Šta sadrži:  proteine, mlečne masti, ugljene hidrate, natrijum, kalcijum i kalijum, kao i vitamine C, A, D, B1 i B12

Energetska vrednost: 65 kalorija na 100 grama

Podstaknite varenje

potrebno je:

  • 10 listova svežeg spanaća
  •  čaša kiselog mleka

 

priprema:

Listove spanaća dobro operite i stavite ga u blender, zatim dodajte kiselo mleko, izblendajte i popijte napitak. Najbolji rezultati dobijaju se ako se ovaj napitak konzumira ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje.

Napitak od kiselog mleka i spanaća podtsaći će varenje foto: Profimedia

Ovčije kiselo mleko smatra se prirodnim antibiotikom i antiseptikom. Takođe, sadrži vitamin B kompleksa i lecitin, koji doprinosi formiranju zdrave kože i kostiju, ali i učestvuje u odbrani organizma od stresa. Ovo kiselo mleko ima blagotvorno dejstvo na rast kose i noktiju i očuvanje zdravlja zuba.

Ovčije mleko je masnije nego kozje, pa ako planirate mršavljenje, bolje ga izbegavajte.

PROČITAJTE   Narodni lijek koji pomaže kod ženskih tegoba, štiti od srčanog udara, a izvrsnog je ukusa
Powered by  Inline Srodni postovi

Izbacite višak tečnosti

U šolju kiselog ovčijeg mleka dodajte iseckanu mirođiju, peršun i korijander. Ovaj ruski eliksir pomaže kod zadržavanja tečnosti u organizmu.

Kozje: reguliše holesterol

Kozje kiselo mleko manje je popularno od kravljeg i ovčijeg zbog svog specifičnog ukusa i jakog mirisa. Ipak, ono je najzdravija verzija jer je i koza životinja poznata po svom dobrom zdravlju, izdržljivosti i čistoći.

Kozje mlijeko je lakše svarljivo od kravljega, pa je pogodno za ishrane ljudi koji pate od netolerancije na laktozu iz kravljeg mlijeka, a da ovaj protein sadrži samo u tragovima.

Kozje mlijeko je bogata esencijalnim amino-kiselinama i proteinima nego kravlje. Odličan je izvor taurina, što čini sličnim majčinim mlecima. Sadrži fosfolipidni kolin koji je postigao oksidaciju masti u jetri i održavanje koncentracije rupe u krvi. Zbog toga se preporučuje kozje kiselo mlijeko u liječenju oboljenja jetre, posebno ciroze. Rusi ga piju često jer veruju da jača imunitet i leči plućne bolesti.

espreso.rs

You may also like...