ŠEĆERNA BOLEST: RASOL OD KISELOG KUPUŠA SNIŽAVA POVIŠENI ŠEĆER

11354544 – sauerkraut juice

Raso od kiselog kupusa je dobar lijek za dijabetičare, jer snižava nivo šećera u krvi i poboljšava varenje. Korisno je da svakodnevno pijete po pola čaše čistog rasola.

Takođe je veoma ljekovit i koktel koji čini jedna treća čaša rasola, treća čaša soka od paradajza i treća čaša soka od šargarepe – savjetuje ruska narpodna medicina.

Travari preporučuju za smanjenje šećera u krvi svakodnevno uzimanje određenih količina đumbira. Rezultati su oduševili ljekare!

Dijabetes tipa 2 je oboljenje koje nastaje kada pankreas ne proizvodi dovoljno insulina. Glavni simptomi koji ukazuju na dijabetes tipa 2 su često mokrenje, konstantan žeđ, umor i iznenadni gubitak težine, ali najnovija istraživanja pokazuju da đumbir može regulisati višak šećera u krvi.

Istraživanje je izvršeno nad 88 pacijenata koji boluju od dijabetesa koji su uzimali 3 grama đumbira svakog dana tokom 8. nedjelje. Rezultati su pokazali da se pacijentima smanjio šećer u krvi za više od 10 procenata.

Osim što smanjuje nivo šećera, đumbir smanjuje da se stanje kod dijabetičara pogoršava i da se simptomi vrate. Đumbir možete uzimati svježe, u prahu ili preko tableta, a nauka dokazuje da je pogodan i za pacijente koji pate od bolova u zglobovima.

(aura.ba)

 

 

 

 

You may also like...