Trik protiv kojeg crna plijesan nema nikakve šanse: Sve sastojke već imate u domu

Vjerovatno ste mnogo puta primijetili crni obruč od plijesni oko odvoda u vašoj kupaonici. Osim što je na teško dostupnom mjestu, ta tvrdoglava mrlja teško se uklanja pa ste se sigurno dobro pomučili dok ste svoj umivaonik doveli u red.

Na pitanje jedne korisnice u Facebook grupi posvećenoj čišćenju kako očistiti tu crnu plijesan oko odvoda u umivaoniku i sudoperu, ljudi su otkrili različite metode kojima se koriste. Kako prenosi The Sun, žena je rekla da je probala izbjeljivačem, ali samo je sve pogoršala.

Jedna članica grupe savjetovala je da koristi ocat, deterdžent za pranje suđa i sodu bikarbonu, dok je drugi korisnik imao neobičan savjet: “Uzmite kečap i probajte njime očistiti ili izribajte kovanicom. Obje stvari uklonit će i kamenac koji je nastao od vode.”

Još jedan savjet bio je korištenje toaletnog papira natopljenog octom. “Ostavite to na plijesni da djeluje oko 10 minuta i uklonit će sve nečistoće.”

Žena se na kraju odlučila za smjesu sode bikarbone, octa i deterdženta za pranje posuđa. Sve je pomiješala u pastu te nanijela na odvod i uklonila svu prljavštinu.

You may also like...