Kako UŠTEDITI novac?Imamo nekoliko savjeta za vas.

Ako prolazite kroz a loša financijska situacija i sada trebate početi štedjeti, pogledajte ovaj članak 8 korisnih savjeta za vas brzo uštedite novac.

1? Uštedite struju
Prvi korak za uštedu trebao bi biti napravljen kod kuće. Isključite elektroniku, racionalizirajte uporabu električnog tuša, ne ostavljajte svjetla tijekom dana i pokušajte oprati i peglati odjeću većom glasnoćom da biste smanjili učestalost puta. To vam štedi struju i snižava barem jedan račun koji morate plaćati svaki mjesec.

Učini matematiku: Usporedite vrijednost računa za električni račun u mjesecu prije uštede s računom u mjesecu koji ste spremili i uočite razliku.

2? Zaboravili proizvode marke?
Barem u ovom teškom vremenu, radije kupujte jeftinije proizvode i popularne marke. Ne znači li to da trebate kupiti slabije proizvode, samo dobro pretražite i provjerite kvalitetu proizvoda? Jer čak i proizvodi s najnižom vrijednošću mogu biti proizvodi dobre kvalitete.

Učini matematiku: Bazične traperice? može li koštati između 300 i 400 dolara, dok hlače popularne marke mogu koštati između 50 i 70 dolara? što je znatna ekonomija.

3? Izbjegavajte trošenje na odjeću i obuću
Jednostavno putovanje u tržni centar može vas koštati bogatstva koje trenutno nemate. Dakle, trgovine i tržne centre treba izbjegavati pod svaku cijenu. Ako vaš prijatelj želi ići s vama u kupovinu, odbiti poziv i nazvati je da pogleda zauzvrat film u vašem domu? izaći će puno jeftinije.

Učini matematiku: Ako idete u trgovački centar i kupite bluzu od 50 dolara, traper hlače od 90 dolara i prsten od 40 dolara, već ste potrošili 180 dolara na stvari koje vam vjerojatno nisu potrebne.

4 Obrišite popis za kupovinu namirnica
Kada odemo u supermarket, posebno bez liste za kupovinu, dolazimo kući s onim što nam nije trebalo i bez proizvoda koji nam je najviše trebao. Dakle, prije nego što odete u kupovinu, napravite popis i nakon što se uvjerite da vam ti predmeti zaista trebaju. Izbrisati sve bez čega možete živjeti? na primjer? vrećice za aromatiziranje kupaonice.

Učini matematiku: Kada brišete stavke s popisa, dodijelite im vrijednosti i dodajte ih da biste vidjeli koliko štedite.

5? Riješite se navike jedenja vani
Ručati vani ili čak popiti kavu vani može biti puno skuplje nego što možda mislite. Stoga odložite ovaj običaj i kuhajte vlastite obroke.

Osim nekoliko rijetkih slučajeva kada je skuplje jesti kod kuće nego u restoranima, sigurnost uštede je praktički zajamčena.

Učini matematiku: Kava u pekari i grickalica mogu biti od 4 do 6 dolara, zamislite koliko vas to košta u mjesecu? Ako to radite najmanje 20 dana u mjesecu, možda će vam vrijediti do 120 dolara novca koji trebate uštedjeti.

6 Zamijenite vikendima danima kod kuće
Umjesto da u klub odete s prijateljima, zašto ih ne biste pozvali na mirne vikende kod kuće? Možete gledati film, igrati karte i provoditi sate razgovarajući bez trošenja puno novca.

Učini matematiku: Ulaz u klub može koštati oko 60 do 80 američkih dolara, a da ne spominjemo pretjerane cijene u kojima voda može koštati i do 10 dolara. Učinite matematiku koliko obično potrošite za vikend i idite vidjeti koliko možete potrošiti. uštedjeti cijeli mjesec ne odlazeći od kuće.

7 Pretražite cijene i radije kupujte na mreži
Istraživanje cijena može vam se isplatiti ušteda do 50% na nekim proizvodima, pa vrijedi provjeriti cijenu istog proizvoda u više trgovina. Još jedna stvar koja vam može pomoći brže uštedjeti je kupovina na mreži. Općenito, cijena internetskog artikla značajno je niža od istog proizvoda u fizičkoj trgovini.

Učini matematiku: Televizor kupljen putem interneta može koštati i do 150 dolara manje od jednog kupljenog u fizičkoj trgovini. Vrijedi kupiti putem interneta, zar ne?

8 Strogo kontrolirajte potrošnju
Na kraju, vrlo vrijedan savjet je da napišete sve što trošite. Čak i ono što trošite na kupnju paketa guma, valja napomenuti, ma koliko malo. Na taj se način možete zbrojiti i vidjeti koliki je vaš stvarni trošak pa ga možete strogo kontrolirati.

Pratite ove savjete najmanje mjesec dana i shvatit ćete koliko možete uštedjeti. A ako se naviknete živjeti štednjom, možete još dulje slijediti prijedloge i moći uštedjeti iznos koji ne možete ni zamisliti

https://hrv.lebaragosse.com/

You may also like...