Predmeti i površine koje ne smete da perete deterdžentom za sudove: Oštetićete ih!

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autoperionicima, nego kod kuće često znaju da koriste deterdžent za pranje posuđa

Jeste li znali da postoje predmeti i površine koje deterdžent za sudove može oštetiti? O nikako nije višenamensko sredstvo za čišćenje, dole proverite šta ne smete da tretirate deterdžentom za sudove.

 

1. Automobil

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autoperionicima, nego kod kuće često znaju da koriste deterdžent za pranje posuđa. Izbegavajte njegovo korišćenje umesto šampona za pranje auta, jer deterdžent može da ošteti boju. Specijalizovani šamponi se koriste za automobilsku boju i gornji sloj laka.

 

2. Prozori i ogledala

Ove površine često peremo deterdžentom za posuđe. Međutim, jeste li znali da vam na umesto sjaja može ostaviti tragove na prozorima i ogledalima? Zavisno od toga koliko je jak, može biti prikladno abrazivan , stoga bolje nemojte rizikovati i ne perite staklene površine.

3. Odeća namenjena hemijskom čišćenju

Mrlje na odeći napravljenoj od osetljivih i finih materijala koje ne perete, nego nosite na hemijsko čišćenje nikada nemojte da tretirate deterdžentom za pranje posuđa. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene pantalone od štofa padne komad hrane i umasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i radije ne skidajte mrlju njime.

4. Mašina za pranje sudova

Ostali ste bez tableta za pranje sudova i nameravate da ih zamenite deterdžentom za posuđe? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pene. Za razliku od običnog, specijalni deterdženti Use pranju u mašini manje se pene od običnih i Lakše se ispiru sa posuđa. Pri korišćenju običnog deterdženta često dolazi do preteranog stvaranja pene koja tokom pranja izlazi iz mašina.

https://receptibalkana.net/

You may also like...