Muče vas akne od nošenja maske? Pomoći će vam ovaj jednostavan trik sa samo jednim proizvodom

Nošenje maski postaje naša „nova normalnost“, no koža trpi, posebice ljeti. Stoga je postala učestala pojava perioralnog dermatitisa, odnosno akni mehanika

Na licu se, zbog trenja maske i vlage koja se stvara, pojavljuju prištići i miteseri – poznatiji kao ‘maskne’

Uovo vrijeme prošle godine nitko nije mogao predvidjeti da će nošenje maski za lice postati nova norma. No, kako se pandemija koronavirusa proširila svijetom, sada moramo nositi maske u mnogim javnim, zatvorenim prostorima kako bismo kontrolirali širenje zaraze.

Dok ih nosite kako biste zaštitili sebe i svoju okolinu, možda ste primijetili kako vaša koža trpi negativne posljedice, prenosi Metro. Na licu se, zbog trenja maske i vlage koja se stvara, pojavljuju prištići i miteseri – poznatiji kao ‘maskne’.

Međutim, jedna žena otkrila je trik kako spriječiti stvaranje istih, a potrebno je samo malo jednog proizvoda za njegu lica. Amy je objavila video na TikTok-u u kojem je unutrašnjost maske poprskala sprejem za tijelo koji sadrži čajevac – ljekovitu biljku s moćnim antivirusnim, antifungalnim i antibakterijskim svojstvima.

– Znam da je dosta ljudi imalo problema s nošenjem maski za lice i stvaranjem prištića oko brade. Ako stavite neki proizvod za njegu na masku prije nego što je nanesete, pomoći ćete vašoj koži. Uz to, miris će biti ugodniji – rekla je u svom videu. Važno je samo da masku pošpricate jednom do dva puta kako ne bi bila mokra i kako ne biste smanjili njezino djelovanje. Osim spreja za njegu lica, možete koristiti i neke druge proizvode koji odgovaraju vašoj koži.

https://www.vecernji.hr/

You may also like...